حمل بار با قطار چه شرایطی دارد؟

همانطور که هر مسافر با خرید بلیط هواپیما می‌تواند مقدار مشخصی بار را با خود به داخل کابین ببرد، همین شرایط نیز به شکل مشابهی برای مسافران قطار وجود دارد. به همین خاطر نیز خریدارانی که برای رزرو بلیط قطار اقدام می‌کنند، می‌توانند مواردی را به عنوان بار همراه با خود به داخل کوپه یا سالن قطار ببرند. البته این بار، وزن و ابعاد مشخصی دارد و مثلاً یک مسافر نمی‌تواند بگوید چون نردبان من دارای محدوده وزنی مجاز بار در قطار است آن را با خود به داخل سالن مسافران می‌برم. چرا که همانطور که گفتیم شرط ابعاد نیز در خصوص این بارها اهمیت دارد.

علاوه بر این‌ها ممکن است وسایل دیگری همراه مسافر باشد که نه وزن آن‌ها از مقدار بار مجاز همراه مسافر تجاوز کند و نه اندازه آن‌ها به گونه‌ای باشد که برای سایر مسافرین مزاحمتی را ایجاد نماید با این وجود فرد مجاز به حمل آن وسیله نباشد. چرا؟ چون در قطار نیز همانند سایر وسایل نقلیه، وسایلی وجود دارند که حمل آنها اساساً غیر مجاز است. در ادامه مطلب به بررسی بیشتر وسایل مجاز و غیر مجاز در قطار می‌پردازیم و با شرایط حمل بار با قطار آشنا می‌شویم.

حمل بار با قطار چه شرایطی دارد؟

قوانین حمل بار با قطار


پیش از اینکه بخواهیم مقدار بار مجاز در قطار و غیر مجاز را بررسی کنیم بهتر است اول با اصطلاح بار همراه مسافر در قطار و توشه آشنا شویم. هر مسافر با خرید یک بلیط قطار می‌تواند در حدود 150 کیلوگرم بار را با خود به مقصد حمل کند. حال اگر این بلیط یک بلیط تمام بها باشد 30 کیلوگرم از این بار، بار همراه تلقی شده و حمل آن برای مسافر رایگان می‌باشد و مقدار وزن باقی مانده را می‌تواند به عنوان توشه یا بار غیر همراه با خود به سفر ببرد.

برای کسانی که بلیط نیم بها خریداری می‌کنند نیز مقدار بار مجاز مسافر برای بردن به داخل سالن 20 کیلوگرم است و مسافر می‌تواند در صورت نیاز به همراه داشتن بار بیشتر، با پرداخت هزینه از بار غیر همراه یا توشه استفاده نماید. بنابراین بار همراه باری است که مسافر می‌تواند آن را در محدوده وزنی مجاز و به صورت رایگان با خود به داخل قطار ببرد و توشه، باری است که از محدوده وزنی بار مجاز بیشتر است و باید با پرداخت کرایه به باجه بار موجود در ایستگاه راه آهن تحویل داده شود. برای پیش فروش بلیط قطار هم می‌توانید از قاصدک 24 کمک بگیرید.

خوب است بدانید حمل توشه با قطار نیز قوانین خاص خود را دارد. مثلاً توشه مسافر می‌بایست حداکثر در 5 بسته تحویل باجه بار شود که ابعاد آن‌ها از 2 متر بیشتر نبوده و بیش از 200 کیلوگرم نیز وزن نداشته باشد. به عبارت دیگر توشه باید به گونه‌ای باشد که حمل، بارگیری و تخلیه‌ آن بدون جرثقیل ممکن بوده و مشکلی را از این بابت ایجاد ننماید. با این حال این قوانین شامل حمل خودرو با قطار نمی‌شود و مسافرانی که مایل هستند در مقصد با خودروی خود رانندگی نمایند، می‌تواند از این قابلیت در انواع قطارهای رجا استفاده کنند.


مقدار بار مجاز در قطار


همانطور که گفتیم میزان بار مجاز در قطار 150 کیلوگرم است و حمل آن برای مسافر رایگان می‌باشد. هر مسافر می‌تواند اشیا شخصی و مورد نیاز خود در سفر را به صورت یک ساک دستی کوچک با قطار حمل کند. این ساک باید ابعادی کوچکتر یا مساوی با 75 سانتی‌متر داشته باشد و می‌تواند لوازمی چون بسته‌های کوچک میوه و خوراکی، ویلچر بیمار، کالسکه بچه و حتی قفس کوچک پرندگان که ابعاد آن بزرگتر از 40 سانتی متر نباشد را در بربگیرد. به عبارت دیگر لوازم شخصی مسافر و سایر موارد گفته شده، لوازمی هستند که هر مسافر می‌تواند به عنوان وسایل مجاز در قطار با خود بیاورد.

بار مجاز در قطار



وسایل غیر مجاز در قطار


همانطور که یک مسافر با خرید
بلیط اتوبوس مجاز به حمل برخی از وسایل با این وسیله نقلیه نیست، مسافران قطار نیز نباید لوازمی چون اسلحه، مهمات و مواد منفجره را با خود به داخل قطار ببرند. از دیگر وسایل غیرمجاز در قطار می‌تواینم به کالای قاچاق، مواد سمی و اسیدی، لوازم بدبو یا بیماری زا، پیک نیک مسافرتی و حیوانات وحشی و اهلی اشاره کنیم. افزون بر این موارد در لیست وسایل غیر مجاز قطار، بسته‌های بزرگ و حجیم، صندوق‌های میوه و کارتن نیز وجود دارد. به عبارت دیگر هر وسیله‌ای که حمل آن به داخل قطار موجب سد راه سایر مسافرین یا ایجاد مزاحمت و ناراحتی برای آن‌ها شود، ممنوع است و مامور قطار از ورود این وسایل به داخل کوپه یا سالن جلوگیری خواهد کرد.

شرایط حمل خودرو با قطار


حال که شرایط حمل بار با قطار و مواردم مجاز و غیر مجاز را بررسی کردیم؛ باید بگوییم برای حمل خودرو با قطار، شما می‌بایست خودروی خود را حداکثر تا سه ساعت مانده به زمان حرکت، به انبار مربوطه تحویل دهید. فراموش نکنید که در هنگام تحویل خودرو باید حداکثر به اندازه ¼ ظرفیت باک خود در آن بنزین بریزید و برای ایمنی بیشتر سر باتری‌ها را در مبدا از خودرو جدا کرده و آن‌ها را مجدد در مقصد به باتری خودروی خود وصل نمایید. همچنین ارتفاع خودرو شما باید کمتر از 158 سانتی متر باشد؛ چرا که در غیر این صورت امکان حمل خودرو با قطار وجود نخواهد داشت. در نهایت بهتر است داخل خودرو و صندوق آن را از بار تخلیه کنید تا مشمول پرداخت جریمه اضافه بار نیز در قطار نشوید. برای اطلاع دقیق‌تر مطلب «حمل خودرو با قطار» از وبلاگ قاصدک24 را مطالعه نمایید.


در پایان یادآور می‌شویم که انواع بلیط سفر اعم از بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس را می‌توانید از وب سایت یا اپلیکیشن قاصدک 24 خریداری نمایید. همچنین برای اطمینان خاطر در سفر می‌توانید از خدمات این مجموعه در زمینه خرید آنلاین بیمه مسافرتی نیز بهره بگیرید. در نهایت برای رزرو هتل خود نیز می‌توانید با مراجعه به بخش رزرو هتل در سایت قاصدک 24، اقامتگاه مورد نظر خود را در سراسر ایران رزرو نمایید.