هواپیما ایرباس

{{(adult + inf).toLocaleString('fa')}} مسافر
قاصدک 24

ایرباس، دومین شرکت هواپیماسازی جهان پس از بوئینگ، یک شرکت هواپیماسازی اروپایی است که دفتر آن در شهر تولوز فرانسه واقع شده است. این غول صنعت هوایی که در سال 1970 میلادی قدم به دنیای هوانوردی گذاشت، تولید نیمی از هواپیماهای مسافری و نظامی جهان را بر عهده دارد. گفته می شود که مونتاژ نهایی هواپیماهای ایرباس در حال حاضر علاوه بر تولوز در هامبورگ آلمان، سِویل اسپانیا و تیان جین چین انجام می شود. قاصدک24 شما را بیشتر با این غول های هوایی محبوب آشنا می کند.


برای خرید بلیط هواپیما کلیک کنید
 

تاریخچه ایرباس


جرقه تأسیس ایرباس در سال 1965 در یک نمایشگاه هوایی در پاریس زده شد. در سال هایی که شرکت های هوایی بزرگ آمریکا چون بوئینگ، مک دانل داگلاس و لاکهید کورپوریشن از ضعف زیرساخت های صنعتی اروپا پس از جنگ جهانی دوم بیشترین سود را برده و در حال تاخت و تاز بودند. در این میان دولت بریتانیا قدم پیش گذاشته و پیشنهاد تأسیس یک شرکت هواپیما سازی را داد.

هواپیمای ایرباس
یک سال پس از درخواست دولت بریتانیا، سه شرکت بزرگ اروپایی از بریتانیا، فرانسه و آلمان طرح ایرباس را ریخته و به شرکای اصلی این پروژه عظیم تبدیل شدند. در نهایت 4 سال بعد و در سال 1970 گروه اقتصادی ایرباس آغاز به کار کرده و هم اکنون نیز به همراهAirbus Defense and Space و Airbus Helicopters به عنوان شرکت های تابعه گروه ایرباس فعالیت می کند.


هواپیماهای گروه A300 ایرباس


برای آنهایی که نام ایرباس را شنیده اند، A300 نیز نامی آشنا به نظر می رسد. بد نیست بدانید که A300 در واقع نخستین نامی بود که برای پروژه بزرگ ایرباس در نظر گرفته شده بود. در این پروژه ساخت هواپیماهای ایرباس بین چند شرکت اروپایی از فرانسه، آلمان، هلند، اسپانیا و بریتانیا تقسیم شد تا اینکه A 300 در سال 1972 با پرواز نخستین مدل ایرباس به بار نشست. هر چند ورود ایرباس به دنیای غول های هوایی عملا با ورود A320 به بازار اتفاق افتاد.

هواپیمای ایرباس
آنچه باید در مورد هواپیماهای ایرباس 300 بدانید این است که این هواپیماهای دو موتوره پهن پیکر با برد کوتاه تا متوسط، به طور معمول 266 صندلی داشته که در دو کلاس پروازی مسافران را به مقصد می رساند. طول این هواپیماها به 54 متر رسیده و مدل های A300-B2،A300-B4،A300-C،A300F4،300-600،300-B4F در همین مجموعه به تولید رسیده اند. اگرچه تولید هواپیماهای سری 300 در سال 2007 متوقف شده است.

هواپیما ایرباس 300-310


هواپیماهای ایرباس A310 که بلافاصله پس از A300 به بازار آمدند، نسبت به هواپیماهای قبلی کوتاه تر بوده و در بال و موتور آنها نیز تغییراتی به وجود آمده بود. ساخت این سری از هواپیماهای ایرباس در حقیقت به سفارش شرکت های هوایی سوئیس ایر و لوفتهانزا آغاز شده و اولین بار در سال 1982 به پرواز درآمد. هر چند که 25 سال بعد و در سال 2007 از گردونه تولید خارج شد. ایرباس 310، 46 متر طول داشته و قادر است 220 مسافر را جابجا کند. ایرباس A310-304 هم که در زیر مجموعه 310 قرار می گیرد، در مارس 1986 تولید شده و در سال 1993 نیز پرواز خود را آغاز کرد.

هواپیما ایرباس 320A


ایرباس 320 که تولید آن از سال 1984 آغاز شده و در سال 1978 نیز برای اولین بار به پرواز درآمد، مجهز به دو موتور توربوفن بوده و ظرفیت حمل 180 مسافر را دارد. جدیدترین گروه از خانواده 320 هم در سال 2010 وارد بازار شدند که ایرباس نئو نام داشتند. ایرباس های نئو در مقایسه با ایرباس های قدیمی تر، مصرف سوخت کمتری دارند. ایرباس 320، 37 متر طول دارد. ضمن اینکه هواپیماهای ایرباس 318، 319 و 321 نیز در این خانواده قرار می گیرند.

هواپیما ایرباس A321


ایرباس 321 اگرچه در خانواده ایرباس 320 قرار می گیرد، اما تفاوت هایی با آن دارد. برای مثال ایرباس 321 بدنه کشیده تری داشته و قابلیت جابجایی تعداد بیشتری مسافر هم دارد. ساخت آن نیز در سال 1989 شروع شده و در سال 1993 برای اولین بار در آسمان ظاهر شد. ایرباس 321 نیز 44 متر طول دارد.

هواپیما ایرباس A340


هواپیماهای مدرن ایرباس ای۳۴۰ به ترتیب با ۴ موتور از سری هواپیماهای مسافربری پهنپیکر و دورپرواز ایرباس هستند. این هواپیماها که بُردی معادل ۱۶٬۷۰۰ کیلومتر دارند، در جابجایی تعداد زیادی مسافر در مسافتهای طولانی کابرد ویژه ای دارند. ایرباس فوق که طراحی و ساخت آن از سال ۱۹۸۷ آغاز شد، می تواند با سرعت 912 کیلومتر بر ساعت،440 مسافر را جابجا کند.


هواپیمای ایرباس در ایران


هواپیماهای ایرباس در ایران برای نخستین بار در سال 1356 در آسمان ایران بال گشودند. شرکت هما نیز نخستین ایرلاینی بود که در ایران به جرگه مشتریان ایرباس پیوست. هم اکنون علاوه بر هما، شرکت های هوایی دیگر نیز از هواپیماهای ایرباس در ناوگان هوایی خود استفاده می کنند:


هواپیمای ایرباس

هواپیما ایرباس بهتر است یا بوئینگ؟


ایرباس اگرچه نامی بزرگ در صنعت هوایی دنیاست، همواره در کنار نام بزرگ دیگری قرار گرفته است: بوئینگ. این دو شرکت مدت های زیادی است که شانه به شانه یکدیگر در صنعت هوانوردی جهان به پیش می روند. برای بسیاری تفاوت هواپیماهای ایرباس و بوئینگ همیشه سئوال بوده است. اگر شما نیز در این دسته هستید، به شما توصیه می کنیم تا این مقایسه گذرا میان ایرباس و بوئینگ را بخوانید.

ظرفیت مسافر


گنجایش مسافر در قیاس میان هواپیماها نکته مهمی است. از بعد ظرفیت مسافر باید ایرباس را در جایگاه نخست قرار داد. چرا که بوئینگ ۸-۷۴۷ آی ظرفیت حداکثر ۴۶۷ مسافر را دارد در حالی که ایرباس آ-۳۸۰ با ظرفیت ۸۵۳ مسافر، قادر به جابجایی مسافران بیشتری است.

ایمنی هواپیما


شکی نیست که ایمنی پرواز معیار اصلی خرید بلیط هواپیما برای سفرهای داخلی و خارجی است. بررسی شکست های هواپیماهای ایرباس و بوئینگ و نقص های فنی آنها توسط سازمان ایمنی حمل و نقل ملی آمریکا، بوئینگ را امن ترین هواپیمای جهان معرفی کرد.

امکانات رفاهی


بوئینگ و ایرباس هر دو از امکانات رفاهی لازم برخوردارند. هر چند تفاوت هایی در امکانات این دو هواپیما به چشم می خورد اما هر کدام در نوع خود بهترین هستند و رضایت مسافر را به همراه دارند. برای مثال اگر قصد سفر با فرست کلاس هواپیمای بوئینگ ۸-۷۴۷ای از شرکت هواپیمایی لوفتهانزا را داشته باشید، می توانید روی یک صندلی پهن و راحت که قابلیت تخت شدن دارد استراحت کنید. ضمن اینکه شما قفسه شخصی خود را خواهید داشت. حالا اگر همین بلیط را برای ایرباس ۳۸۰A خریداری کنید، از استراحت در یک سوئیت اختصاصی همراه با دو کاناپه و دوش آب گرم بهره مند خواهید شد.

وزن، قدرت و برد پرواز هواپیما


هواپیمای بوئینگ ۹۸۷ هزار پوند وزن داشته و پرواز آن از روی باند منجر به تولید ۶۶ هزار و ۵۰۰ پوند رانش (pounds of thrust) می شود. این رقم برای ایرباس به 70 هزار پوند می رسد که نشان از قدرت کمتر ایرباس نسبت به بوئینگ دارد. قدرت بالای بوئینگ همچنین باعث شده بتواند در هر پرواز ۱۱ هزار و ۴۴۳ مایل را در آسمان طی کند؛ در حالی که طی کردن چنین مسافتی برای ایرباس، ممکن نیست.

کیفیت و طول عمر هواپیما


کیفیت و طول عمر هواپیما یکی از معیارهایی است که شرکت های هواپیمایی بزرگ دنیا در خرید هواپیما نمی توانند از آن چشم پوشی کنند. در سال های اخیر تقاضای این شرکت ها برای خرید تولیدات کمپانی بوئینگ بیشتر شده و به نظر می رسد از بعد کیفیت و طول عمر، بوئینگ گوی سبقت را از رقیب بزرگ خود ایرباس ربوده باشد.