«دبی» یا «دوبی»، بزرگترین شهر و پایتخت امارات، یکی از ثروتمندترین هفت امارت تشکیلدهنده «امارات متحده عربی» است که در سال 1971 پس از استقلال از بریتانیا ایجاد شد. در مورد ریشه نام دبی نظریههای مختلفی وجود دارد. یکی آنرا با «دابا»، نام نوعی ملخ که به این منطقه هجوم میآورد، مرتبط میداند و دیگری معتقد است به بازاری اشاره دارد که در نزدیکی شهر قرار داشته است. دبی شهری است پر از آسمان خراشها، بنادر و سواحل که مهاجران زیادی را در خود جای داده است. همچنین پرجمعیتترین شیخنشین (استان)، در اماراتمتحدهعربی است که بهعنوان یک شهر زیبا و مدرن در سطح جهانی و بینالمللی در غرب آسیا قرار دارد. در حال حاضر دبی با تدبیر حاکمانش، سیر صعودی پیشرفت را طی کرده و به یکی از جذابترین شهرهای جهان در حوزه گردشگری تبدیل شده است. از بزرگترینمرکز خرید جهان تا بلندترین برج دنیا همه و همه گردشگران را تشویق میکند تا برای یکبار هم که شده از نقاط مختلف جهان، خود را برای سفر به این شهر شگفتانگیز برسانند. در سالهای اخیر هم برگزاری بهترین نمایشگاههای بینالمللی در دبی و مسابقات جهانی، از عمده دلایل جذب گردشگران در دبی بوده است. در شهر دبی، اسلام دین اکثریت بوده است؛ ولی وابستگیهای مذهبی جنبه برجستهای از زندگی شهری نیست و کلیساها و معابد هندو، در کنار مساجد شیعه پابرجاست و روابط مسالمتآمیزی باهم دارند.

تاریخچه دبی
این شهر در ابتدا بهعنوان یک دهکده ماهیگیری کوچک بود که برای اولین بار در قرن هجدهم ثبت شد، پس از مدتی بهسرعت رشد کرد و به مرکز اصلی صنعت غواصی مروارید تبدیل شد. با کاهش مالیاتها و استقبال از غواصان خارجی، این شهر در اوایل قرن بیستم با خانوادهای حاکم که از تجارت آگاه بودند؛ گسترش بیشتری یافت و بهزودی به مرکز صادرات مروارید تبدیل شد. با بهرهمندی از اندک ثروت نفتی در نیمه دوم قرن بیستم، دبی با تمرکز بر تجارت و جذب سرمایهگذاری ادامه داد و مازاد نفت را به پروژههای زیرساختی بزرگ، مانند فرودگاه بینالمللی، اسکله خشک و یک مرکز تجاری هدایت کرد. در دهه 1990 شهر دبی شروع به پیشرفت کرد و بخشهای گردشگری لوکس، املاک و مستغلات مالی خود را ایجاد کرد. همه اینها به کارگران ماهر و تحصیلکردههایی نیاز داشتند. از اینرو بسیاری از افراد برای حقوق معاف از مالیات و سیاست نسبتا پایدار به دبی نقل مکان کردند. با مهاجرانی که از جاهای دیگر در جهان عرب و همچنین از آسیا، اروپا و آمریکایشمالی آمده بودند؛ این شهر حال و هوای جهانی به خود گرفت و بهعنوان یکی از آزادترین جوامع در دنیا شناخته شد. امروزه نیز برای سفر به این منطقه باید ویزای دبی تهیه کنید. همچنین منطقه غربی دبی، از مناطق کوچکی از سواحل شنی بهره میبرد که به تسریع صنعت گردشگری این شهر کمک کرده بود. حاکمان دبی بهدنبال افزایش ساحلهای شهر بودند و در غیاب جزایر طبیعی فراساحلی، توسعهدهندگان را تشویق کردند تا جزایر غولپیکر دستساز را در سواحل دبی بسازند. معروفترین این جزایر «نخل جمیرا» نام دارد که شکل یک درخت خرما را دارد. جزایر دیگری نیز وجود دارند که شامل «جزایر جهان» هستند. مجموعهای از300 جزیره کوچک که در چهار کیلومتری ساحل منطقه جمیرا قرار دارند و همگی ساخته دست بشر هستند.


زبان، مذهب و واحد پول دبی
زبان دبی
همانطور که از اسم این کشور پیداست «اماراتمتحدهعربی» یک کشور عرب زبان است؛ اما ورود مهاجران متعدد از کشورهای گوناگون به دبی باعث شده است زبانهای متفاوتی از جمله انگلیسی، فارسی و هندی نیز در این کشور رواج پیدا کند. از این رو بسیاری از فروشندگان و افرادی که با مردم سر و کار دارند؛ با زبانهای مختلفی آشنایی دارند.
مذهب
با وجود اینکه دین رسمی در کل کشور «اماراتمتحدهعربی» و همچنین در شهر دبی «اسلام» است؛ اما به دلیل اقامت افراد مختلف از سایر کشورها در این منطقه و در کل امارات، افرادی با ادیان مختلف نیز دیده میشوند که دولت امارات از وجود آنها آگاه بوده و بر پیروان آنها سخت نمیگیرد. همچنین بخاطر احترام به گردشگران و حفظ حرمت آنها و همچنین احترام به ادیان دیگر انجام برخی اعمال مانند سرو شراب در هتلها که با قوانین اسلام در تناقض است؛ در این کشور آزاد بوده و دختران و زنان نیز در انتخاب پوشش خود مختارند.
واحد پول
واحد پول کل کشور اماراتمتحدهعربی امروز، درهم امارات نام دارد.

امنیت دبی
با اینکه دبی شهری بسیار توریستی بوده و گردشگران زیادی از سراسر جهان برای دیدن جاذبههای دیدنی امارات به این شهر سفر میکنند؛ جالب است بدانید که آمار جرم و جنایت در این شهر بسیار پایین بوده است و رتبه 61 را در مقایسه با کل شهرهای جهان دارد. این به این معنی است که رنک امنیت دبی از کشورهایی چون عمان، ایران، آمریکا، گرجستان و قزاقستان نیز بیشتر است. دلیل این امر میتواند شهروندان چند ملیتی باشد که برای کار و زندگی در این شهر اقامت دارند و در صورت ارتکاب جرم و جنایت بلافاصله از کشور امارات اخراج خواهند شد. با این حال وجود افرادی که به جیببری و کیفزنی در بازارهای محلی و مکانهای شلوغ مشغول هستند؛ غیرممکن نیست. پس در عین حال که میتوانید با خیال راحت به این کشور سفر کرده و از گشت و گذار در دبی لذت ببرید؛ لازم است در هنگام رفتن به مراکز خرید دبی برای تهیه سوغات دبی، مراقب وسایل ارزشمند خود باشید و پولهای خود را در معرض دید عموم قرار ندهید.

بایدها و نبایدهای فرهنگی در سفر به دبی
با توجه به اینکه دبی شهری بسیار مدرن و پیشرفته است؛ احتمالا شما هم تصوری از فرهنگ غالب اروپایی در این شهر داشته باشید. در صورتی که محدودیتهایی در سطح شهر دبی وجود دارد که رعایت نکردن آنها، خلاف قوانین دبی بوده و ممکن است برای شما دردسرساز باشد. در اینجا لیستی از نکات فرهنگی را که در سفر به دبی باید بدانید؛ برای شما آماده کردهایم.
- بوسیدن و بغلکردن همسر در ملاعام ممنوع است؛ همچنین در فضاهای عمومی دست همدیگر را نباید بگیرید.
- رقصیدن در ملاعام زشت و دور از عرف است.
- نباید در ملاعام از اشخاص سیاسی و مسئولان دبی انتقاد کنید و باید سعی کنید در بحثهای سیاسی شرکت نکنید.
- باید برای تردد در سطح شهر، لباس به تن داشته باشید. حاضرشدن درسطح شهر بدون لباس ممنوع است.
- عکاسی از زنان عرب هم از لحاظ عرفی و هم از لحاظ قانونی ممنوع است.
- به دین اسلام و سایر ادیان بیاحترامی نکنید، همچنین در روزهای ماه رمضان از خوردن و آشامیدن در ملاعام خودداری نمایید.
- پخش موسیقی با صدای بلند در فضای عمومی، تف کردن، آشغال ریختن در سطح شهر و همچنین ریختن مدفوع حیوان خانگی در سطح شهر هم ناپسند بوده و هم از لحاظ قانونی دارای جریمه است.
- نوشیدن مشروبات الکلی در سطح شهر و خارج از مکانهای مشخصشده ممنوع است.
- مصرف مواد مخدر ممنوع بوده و با جریمههای سنگینی همراه است.
- باید در مکالمات خود با مردم بومی جانب ادب را رعایت کنید. استفاده از دشنام و رفتار نامحترمانه میتواند عواقبی چون مجازات و زندان را برای شخص خطاکار به همراه داشته باشد.
.jpg)
بهترین فصل سفر به دبی
همانطور که میدانید شهر دبی دارای آب و هوایی بیابانی و گرمسیری بوده که با توجه به موقعیت جغرافیایی آن در کمربند بیابانی شمالی، در اغلب روزهای سال، دارای آب وهوایی گرم و طاقتفرسا است. در تابستان، گرمای هوا به بیشترین حد خود میرسد؛ بهطوری که بالاترین دمای ثبت شده در دبی در فصل تابستان 55 درجه سانتیگراد بوده است. اما میانگین دمای هوای دبی در فصل تابستان، 40 درجه سانتیگراد ثبت شده است که این دما در کمترین حالت خود تا 30 درجه سانتیگراد نیز کاهش یافته است. بنابراین گشت و گذار در داخل شهر دبی در فصل تابستان بهدلیل آبوهوای گرم، در ساعات آغازین روز بسیار سخت و کلافه کننده است. در فصل پاییز نیز میانگین دمای هوا 37 درجه سانتیگراد بوده و هوا نیز تا حدودی گرم و مرطوب است؛ ولی امکان بارشهای اندک در این فصل همچنان وجود دارد. آب و هوای دبی در زمستان از نوع استوایی شناخته میشود و ضمن بارشهای پراکنده، میانگین دمای هوا در طول روز 25 درجه سانتیگراد خواهد بود؛ اما اگر سمت خط ساحلی بروید؛ دما بین 12 تا 15 درجه سانتیگراد متغیر خواهد بود. بنابراین از اواسط مهر ماه تا اواسط فروردین ماه بهترین زمان سفر به دبی ، بهلحاظ آب و هوایی محسوب میشود.

حمل و نقل عمومی در دبی
این شهر مدرن که برای حملونقل شهری گزینههای متفاوتی را پیش روی شما قرار میدهد؛ از شما میخواهد تا برای استفاده از این گزینههای حملونقل پول نقد را فراموش کرده و از کارتهای اعتباری ویژه حملونقل عمومی استفاده کنید. این کارتهای اعتباری که در دبی «نولکارت» نامیده میشوند؛ دارای انواع مختلفی هستند که شامل نولکارت قرمز، نولکارت طلایی، نولکارت نقرهای و نولکارت آبی هستند که در صورت مسافرت به دبی و استفاده محدود از نولکارت در زمان سفر، تهیه نولکارت قرمز برای حملونقل درونشهری برای شما مناسبتر است. این نولکارتها را میتوانید از هر دستگاه فروش بلیط تهیه کرده و برای پرداخت هزینه مترو، اتوبوس و اتوبوس آبی از آن استفاده کنید.
در ادامه به صورت خلاصه به انواع گزینههای حملونقل در دبی میپردازیم:
- تاکسی: اغلب تاکسیها در دبی از برندهای برتر دنیا نظیر فولکس واگن و دیگر برندهای پیشرفته است. شما میتوانید برای گرفتن تاکسی از شماره تلفن 2080808 استفاده کنید و یا سوار تاکسیهای گذری شوید. هزینههای این تاکسیها اغلب بر حسب کیلومتر محاسبه میشود.
- تاکسی های آنلاین: نرمافزارهای موبایلی شبیه اسنپ، بهعنوان تاکسی آنلاین در دبی نیز وجود دارند که در سریعترین زمان و با کمترین هزینه میتوانید تاکسی موردنظر را به مقصد دلخواه انتخاب کرده و حرکت کنید. کافی است این نرمافزارها را بر روی موبایل خود نصب کنید تا در صورت نیاز، نزدیکترین تاکسی به خود را بیابید. از جمله تاکسیهای آنلاین دبی میتوان به اوبر (Uber)، کریم
(Careem)
و کیوی تاکسی
(Kiwitaxi)اشاره کرد.
- اتوبوس: برای اینکه راهی راحت و ارزان را برای جابهجایی درونشهری انتخاب کنید؛ اتوبوس یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود. این اتوبوسها که تمیز، راحت، ارزان و با تهویه مناسب نیز هستند؛ در چهار شکل دوطبقه، استاندارد، طولانی و خط مترو در سطح شهر فعالیت میکنند. تمام اتوبوسهای دبی بهغیر از اتوبوسهای خط مترو که آبیرنگ هستند؛ به رنگ قرمز و سفید هستند. برای پرداخت هزینههای اتوبوس، بسته به مسافتی که طی میکنید؛ باید مبلغ کرایه را با استفاده از «نول کارت» پرداخت کنید.
- مترو: متروی شهر دبی در مجموع دارای دو خط قرمز و سبز است که در دو ایستگاه یونین (Union Station) و برجومان (BurJuman Station) با هم تقاطع دارند. خط قرمز مترو با 52 کیلومتر طول، از«فرودگاه بینالمللی دبی» شروع شده و تا ساحل «جبلعلی» ادامه دارد. در هر ایستگاه مترو، تاکسی و اتوبوسهایی برای رساندن شما به مقصد موردنظر وجود دارد. همچنین برای پرداخت هزینه مترو در دبی نیز باید از نول کارت استفاده نمایید.
- تراموا: یکی دیگر از وسایل حملونقل درونشهری دبی، ترامواها هستند که «دبی مارینا» را به «برج العرب» و «نخل جمیرا» متصل میکنند. هزینه تراموا بسته به مسافتی که طی خواهید کرد؛ متفاوت است.
- مونوریل: مونوریلهای بدون راننده در دبی تنها دو ایستگاه دارند و مسافت بین «نخل جمیرا» تا «دبی مارینا» را طی 5 دقیقه جابهجا میشوند.
- حمل و نقل آبی: چندین وسیله حملونقل آبی نیز در دبی وجود دارند که شامل اتوبوسآبی، تاکسیهایآبی و انواع قایقهای موتوری و چوبی نیز میشوند.

سخن آخر
سفر به دبی و بازدید از جاذبههای گردشگری دبی میتواند بسیار جذاب باشد؛ بهشرطی که بهترین زمان سفر به دبی را بشناسیم و آشنایی اولیهای با آداب و فرهنگ دبی هم داشته باشیم. در این مقاله سعی کردیم توضیح مختصری درباره تاریخچه دبی و همچنین زندگی امروزی در این شهر مدرن داشته باشیم تا با اطلاعات بیشتری به این شهر توریستی سفر کنیم. اگر قصد سفر به این شهر شگفتانگیز را دارید؛ میتوانید در توردبی
قاصدک24 ثبتنام کنید و یا از خدمات آنلاین تهیه بلیطهواپیمادبی در قاصدک 24 استفاده کنید.