راهنمای سفر به وان | با ارزان‌ترین قیمت از حراجی‌های وان خرید کنید!

وان یکی از شهرهای مرزی ترکیه و از محبوب‌ترین مقاصد خارجی برای ایرانیان است. از آنجایی که این شهر در نزدیکی ایران قرار دارد؛ سفر به آن پیچیدگی خاصی نداشته و تنها با آگاهی از برخی اطلاعات ضروری خواهید توانست لحظات شگفت‌انگیزی را برای خود به ثبت برسانید. به عنوان مثال انتخاب وسیله نقلیه برای سفر به وان، هزینه‌های سفر در سال 1401، شناخت جاهای دیدنی وان، سیستم حمل و نقل و... از مهم‌ترین نکاتی هستند که در این سفر باید بلد باشید. به همین منظور قاصدک 24 را در ادامه مطلب همراهی کنید تا با صفر تا صد نحوه سفر به وان آشنا شوید.

راهنمای سفر به وان ترکیه

راهنمای کامل سفر به وان


وان چند سالی است که به علت مراکز خرید متعدد، رستوران‌های خوشنام و هتل‌های با امکانات، توانسته است جایگاه ویژه‌ای میان گردشگران ایرانی کسب کند و هر ساله میزبان جمع کثیری از آن‌ها باشد. در ادامه با نحوه سفر به وان به صورت هوایی و زمینی بیشتر آشنا می‌شویم.

توجه کنید سفر به وان ترکیه بدون پاسپورت امکان‌پذیر نیست و برای ورود به این کشور می‌بایست پاسپورت خود را تهیه کرده باشید. 


 

برای رزرو تور وان کلیک کنید

 

بهترین زمان برای سفر به وان ترکیه


از آنجایی که وان یک شهر مرزی است و آب و هوایی کوهستانی دارد؛
بهترین زمان سفر به وان دو فصل بهار و تابستان و تا حدودی اوایل پاییز است. سفر به وان در زمستان نیز خالی از لطف نیست؛ ولی بهتر است قبل از برنامه‌ریزی برای سفر در زمستان، جاده‌های کوهستانی و سردی هوا را هم در نظر بگیرید. همین موضوع سبب می‌شود تا تردد مسافران در فصل زمستان به این شهر کاهش یابد و فصل زمستان ارزان‌ترین زمان سفر به وان شناخته شود.

بهترین فصل سفربه وان

هزینه سفر به وان ترکیه سال ۱۴۰۱


یکی از مواردی که قبل از هر اقدامی باید بررسی کنید؛ هزینه سفر به وان ترکیه است. این هزینه با توجه به انتخاب وسیله حمل‌ونقل، نوع هتل و... متغیر بوده و برای هر فرد فرق می‌کند. در ادامه لیست هزینه‌های سفر به وان ترکیه را بررسی خواهیم کرد.


 

برای رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید

هزینه سفر  به وان با هواپیما


قیمت بلیط هواپیما تهران وان ترکیه 1401 حداقل 6 میلیون تومان است. از آنجایی که این هزینه ثابت نیست توصیه می‌کنیم برای اطلاع دقیق‌تر، مبدا، مقصد و زمان پرواز خود را در بخش
بلیط هواپیما قاصدک 24 جستجو کنید.

هزینه سفر زمینی به وان ترکیه با اتوبوس

اگر سفر به وان از تبریز (مرز رازی) را انتخاب کرده باشید؛ باید 169 هزار تومان را به عنوان قیمت بلیط اتوبوس تهران به تبریز 1401 پرداخت کنید. هزینه بلیط اتوبوس تبریز تا وان نیز به آن افزوده می‌شود.

هزینه سفر زمینی به وان ترکیه با قطار


از آنجایی که در حال حاضر (تابستان 1401) امکان سفر به وان با قطار میسر نیست؛ هزینه مشخصی برای این کار اعلام نشده است.

هزینه سفر زمینی به وان ترکیه با خودروی شخصی

در سفر زمینی به وان با ماشین شخصی لازم است اقداماتی را انجام داده و هزینه‌های مختلفی را پرداخت کنید که برخی از آنها عبارتند از:

  • اخذ مجوز عبور از مرز
  • دریافت گواهینامه بین‌المللی
  • کاپوتاژ (مجوز خروج ماشین از کشور) 
  • دفترچه بین‌المللی ماشین
  • عوارض خروج از کشور
  • پلاک بین‌المللی
  • هزینه بنزین ماشین
  • هزینه پارکینگ ماشین




بیشتر بخوانید: عوارض خروج از کشور 1401؛ نحوه پرداخت و مبلغ


 


هزینه عوارض خروج از کشور برای سفر به وان

بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ندارد که مقصد شما یکی از شهرهای مرزی کشور همسایه باشد یا پایتخت آن، شما برای هر بار خروج از کشور موظف به پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور هستید.

بر این اساس اگر اولین باری است که در سال جاری از کشور خارج می‌شوید؛ باید 400 هزار تومان برای عوارض پرداخت کنید و برای بار دوم یا سوم نیز باید به ترتیب 600 و 800 هزار تومان پرداخت کنید.

البته نکته قابل توجه این است که از آنجایی که خودپردازهای مخصوص در پایانه‌های مرزی تعبیه شده‌اند؛ شما می‌توانید
 هزینه عوارض خروج خود را در مرز نیز بپردازید. با این وجود توصیه می‌شود این کار را قبل از عزیمت به مرز انجام دهید تا به هنگام خروج از کشور در مرز معطل نشوید.


هزینه دریافت پاسپورت برای سفر به وان

برای سفر به وان ترکیه باید پاسپورت یا گذرنامه تهیه کنید. هزینه دریافت پاسپورت در سال 1401 در مجموع 204 هزار تومان است. هزینه تمدید یا تعویض پاسپورت نیز 120 هزار تومان خواهد بود.




بیشتر بخوانید: تور وان ترکیه - بهترین قیمت تور لحظه آخری وان


 


راهنمای سفر به وان با تور


همواره سفر با تور برای مقاصد خارجی از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و هزینه‌ها را تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داد. چرا که در سفر به وان با تور دیگر نیازی به هماهنگی پرواز و زمان اقامت در هتل و بررسی هزینه‌ها و... ندارید و تمامی خدمات مورد نیاز خود را به صورت یک‌جا پرداخت می‌کنید.

نحوه سفر به وان با هواپیما


 تنها نکته‌ای که در سفر به وان با هواپیما باید توجه کنید؛ این است که پرواز مستقیم از ایران به فرودگاه وان وجود ندارد. بنابراین چه مبدا شما تهران و چه تبریز باشد؛ تفاوتی نکرده و باید یک توقف در آنکارا یا استانبول داشته باشید. سپس مجددا سوار هواپیما شده و به وان ترکیه بروید.

سفر به وان با هواپیما
نبودن پرواز مستقیم به وان سبب می‌شود تا این شیوه از محبوبیت کمتری میان مسافران برخوردار باشد و سفر زمینی به وان انتخاب مناسب‌تری تلقی شود. مدت زمان سفر به وان با هواپیما از تهران نیز حداقل 5 ساعت و حداکثر 28 ساعت است. این اختلاف مربوط به زمان توقف می‌شود که برای هر پرواز متفاوت می‌باشد. برای مشاهده پروازهای ایران به وان مبدا، مقصد و زمان سفر را در قاصدک24 جستجو کنید.

راهنمای سفر زمینی به وان


اگر سفر زمینی به وان ترکیه را انتخاب کرده‌اید باید بدانید 3 روش برای این کار وجود دارد که شامل سفر با اتوبوس، قطار و خودروی شخصی می‌شود.

راهنمای سفر زمینی به وان
فارغ از اینکه کدام یک از این شیوه‌ها را مد نظر دارید؛ 3 مرز و 3 مسیر پیش رو خواهید داشت که در زیر مشاهده می‌کنید:

  1. سفر به وان از مرز رازی در خوی: مدت زمان سفر به وان از خوی حداکثر 2 ساعت و 30 دقیقه است و مسافت آن 170 کیلومتر می‌باشد. این مسیر کوتاه‌ترین شیوه و بهترین روش سفر زمینی به وان شناخته می‌شود.
  2. سفر به وان از مرز سرو در ارومیه: مدت زمان سفر به وان از ارومیه حداکثر 4 ساعت و 20 دقیقه است و مسافت آن 289 کیلومتر می‌باشد.
  3. سفر به وان از مرز بازرگان در ماکو: مدت زمان سفر به وان از مرز بازرگان به طور متوسط 3 ساعت و 30 دقیقه است و مسافت آن 132 کیلومتر می‌باشد.
 

برای رزرو بلیط اتوبوس کلیک کنید

سفر به وان با اتوبوس


همانطور که کمی پیش نیز اشاره کردیم؛ سفر زمینی به وان از طریق 3 مرز انجام می‌گیرد. در این بخش قصد داریم به صورت دقیق‌تر با این مرزها آشنا شویم. برای سفر به وان با اتوبوس، ابتدا باید مسیر خود را مشخص کنید و سپس برای خط مورد نظر خود بلیط اتوبوس بخرید. برای این کار باید یکی از سه مرز زمینی رازی کاپیکوی، سرو اسندره و یا بازرگان گورباغ را انتخاب نمایید.


1. سفر زمینی به وان از مرز رازی کاپیکوی


اکثر گردشگران ایرانی برای سفر به شهر وان از مرز رازی (خوی) استفاده می‌کنند. این مرز کوتاه‌ترین مسیر زمینی برای رسیدن به وان است و تا مقصد تنها 2 ساعت و نیم فاصله دارد. برای رسیدن به مرز رازی می‌توانید ابتدا به ارومیه یا تبریز بروید و سپس خود را به خوی برسانید. مسیر تبریز - خوی 165 کیلومتر بوده و مسیر ارومیه
خوی 135 کیلومتر است.
حال اگر از مبدا تهران عازم سفر می‌شوید بهتر است مسیر تبریز خوی را انتخاب کنید که کوتاه‌تر می‌باشد. در این سفر 8 ساعت راه تا تبریز و 2 ساعت و 10 دقیقه راه تا مرز رازی پیش رو دارید.


مزیت سفر به وان از مرز رازی

نزدیک‌ترین مرز زمینی به شهر وان محسوب می‌شود.


جاده مرز رازی تا وان (بغیر از چند کیلومتر اول) اتوبان است و وضعیت نسبتا مناسبی دارد.


پارکینگ (روباز و خاکی) شبانه روزی دارد.

معایب سفر به وان از مرز رازی

24 ساعته نیست و از 5 بعد از ظهر به بعد تعطیل می‌شود.


امکانات کمی دارد و در ترددهای زیاد، نظم آن از کنترل خارج می‌شود.


مرز رازی امکان عبور اتوبوس و کامیون و تریلر نداشته و فقط مختص سواری است.


  • فاصله مرز رازی تا شهر وان: 102 کیلومتر، 1 ساعت و نیم


2. سفر زمینی به وان از مرز سرو اسندره

اگر سفر به وان از مرز سرو را انتخاب کرده‌اید؛ باید بلیط اتوبوس خود را به مقصد ارومیه بخرید. از آنجا می‌توانید با طی 30 کیلومتر راه به مرز سرو بروید و در نهایت پس از 4 ساعت به شهر وان برسید.

جالب است بدانید برخی تورهای زمینی وان نیز این مسیر را برای عبور انتخاب می‌کنند. اما این جاده چندان هم برای کسانی که به سفرهای زمینی عادت ندارند مناسب نیست.

جاده سرو به وان، یک جاده کوهستانی و پر پیچ و خم است که ممکن است بسیاری از افراد را دچار بیماری حرکت کند. 

مزیت سفر از مرز سرو

این مرز همیشه فعال است و عبور از آن محدودیت زمانی ندارد.


بر خلاف مرز زمینی رازی امکان عبور تمام خودروها از جمله اتوبوس و تریلی را نیز دارد.

معایب سفر به وان از مرز سرو

دسترسی به مرز سرو برای بیشتر شهرهای ایران زمان‌بر است و فاصله زیادی دارد.


به نسبت مرز رازی، فاصله طولانی‌تری با شهر وان دارد.



  • فاصله مرز سرو تا شهر وان: 230کیلومتر، 3 و نیم ساعت



3. سفر زمینی به وان از مرز بازرگان گورباغ

 

مزیت سفر به وان از مرز بازرگان

روال انجام کارهای اداری گذر از مرز در آن بسیار منظم بوده و معطلی مرز رازی را ندارد.


 مرز بازرگان نیز همانند مرز سرو یک پایانه مرزی همیشه فعال و 24 ساعته است.

معایب سفر به وان از مرز بازرگان

فاصله بیشتری تا شهر وان نسبت به مرز رازی دارد.


برای رفتن به وان از مرز بازرگان ماشین خط مستقیم وجود ندارد و باید اول از مرز به دوبایزید و از آنجا پس از تعویض ماشین به وان بروید.



جاده بین دوبایزید و وان جاده مناسبی نیست . بیشتر قسمت‌های این جاده کوهستانی است و در زمستان‌ها صعب‌العبور و خطرناک است.



در تمام ساعات روز ماشین به مقصد وان وجود ندارد.


  • فاصله مرز بازرگان تا شهر وان: 200 کیلومتر، 3 ساعت


سفر به وان ترکیه با ماشین شخصی


سفر با ماشین شخصی به وان یکی از روش‌های محبوب سفر زمینی به ترکیه معرفی می‌شود که نیاز به مدارک متعددی دارد. در زیر مدارک لازم برای رفتن به وان ترکیه با ماشین شخصی را مشاهده می‌کنید:

  • پاسپورت یا گذرنامه
  • پرداخت عوارض خروج از کشور
  • کاپوتاژ (مجوز خروج ماشین از کشور)
  • گواهینامه بین‌المللی با اعتبار حداقل یک سال
  • پلاک بین‌المللی
  • کارت مالکیت خودرو
  • دفترچه ماشین
  • بیمه 10 روزه خودرو

پس از جمع‌آوری این مدارک قادر خواهید بود سفر خاطره‌انگیز و پرماجرای خود را به وان آغاز کنید. در زیر دو مسیر پیشنهادی برای سفر زمینی به وان ترکیه با ماشین شخصی را آورده‌ایم که انتخاب آن‌ها بستگی به موقعیت محل سکونت شما دارد. توجه کنید شما می‌توانید از شهر خود تا یکی مرزهای ایران با ماشین شخصی بروید و سپس خودروی خود را در پارکینگ‌های شبانه روزی گذاشته و با وسایل حمل و نقل عمومی (دلموش‌ها) به وان برسید. با این کار دیگر نیازی به به پرداخت هزینه‌های کاپوتاژ ماشین و پلاک بین المللی و... نخواهید داشت و در هزینه سفر به وان ترکیه با ماشین شخصی صرفه جویی کرده‌اید. 

  1. تهران خوی مرز رازی وان
  2. تبریز خوی مرز رازی وان
  3. ارومیه خوی مرز رازی وان




بیشتر بخوانید: چگونه با قطار به ترکیه سفر کنیم؟


 


راهنمای سفر به وان با قطار


اگر قصد دارید مسافرتی آسان و بدون دردسر داشته باشید؛ سفر به وان با قطار را انتخاب نکنید. چرا که در این روش معطلی‌های بسیاری وجود دارد و پس از رسیدن به مرز باید از قطار پیاده شده و پس از بازرسی‌‎های زمان‌بر مجددا سوار شوید.


تنها مسیرهای ریلی قطار از ایران به مقصد وان ترکیه :

  • راه‌های تهران تبریز مرز رازی وان
  • تهران تبریز مرز بازرگان - وان
  • تبریز وان


حال اگر ساکن سایر شهرهای ایران باشید؛ بر دشواری سفر با قطار به وان افزوده خواهد شد. 


برای رزرو بلیط قطار کلیک کنید

اقامت در هتل های وان ترکیه


در این بخش با قیمت رزرو هتل در وان ترکیه آشنا می‌شویم و از بهترین تا ارزان‌ترین هتل‌ها در وان را معرفی می‌کنیم:

  • هتل 5 ستاره Doubletree by Hilton Van با قیمت رزرو برای هر شب اقامت 7 میلیون
  • هتل 5 ستاره The Conforium Hotel Van
  • هتل 4 ستاره sahmaran hotel van با قیمت رزرو برای هر شب اقامت 1 میلیون تومان
  • هتل 4 ستاره الیت نور
  • هتل 4 ستاره Grand Hotel Van
  • هتل 4 ستاره haldi hotel van
  • هتل 3 ستاره رئال سوئیت وان
  • هتل 3 ستاره Sardur Hotel Van

 

 

برای رزرو هتل کلیک کنید


حمل و نقل در وان


اگر به دنبال حمل و نقلی ارزان در وان هستید؛ بهتر است به جای استفاده از تاکسی‌، به سراغ اتوبوس و دولموش‌های وان بروید. دولموش‌ها از ون کوچک‌تر و از اتوبوس بزرگ‌تر هستند و کرایه کمتری نسبت به سایرین دارند.




بیشتر بخوانید: جذاب‌ترین جاهای دیدنی وان ترکیه در بهار و زمستان + عکس


 

اماکن ديدنی وان تركيه


در زیر لیست جاهای دیدنی وان را مشاهده می‌کنید که از محبوب‌ترین و بهترین اماکن دیدنی این شهر هستند.

عشق و حال در وان ترکیه

ورود به اکثر این مناطق رایگان بوده و هزینه‌ای از شما دریافت نمی‌شود. برخی از بهترین دیدنی‌های وان شامل موارد زیر است:

  • ساحل دریاچه وان
  • آبشار مرادیه وان ترکیه
  • جزیره آکدامار (آختامار)
  • پارک کورتولوش
  • کشتی های تفریحی در اسکله وان
  • خانه گربه‌های وان
  • کلیسای صلیب مقدس وان
  • قلعه وان


مراکز خرید در وان


ترکیه یکی از بهترین کشورها برای خرید در بین کشورهای همسایه شناخته می‌شود. مراکز خرید متنوع زیادی در وان وجود دارند که برای گردش، خرید سوغاتی و تهیه کالاهای برند بهترین انتخاب هستند. 

اگر قصد خرید در وان را دارید؛ حتما سری به مغازه‌ها و بوتیک‌های خیابان جمهوریت بزنید و از مرکز خرید معروف وان ای وی ام (
Van AVM دیدن کنید.

همچنین اگر به دنبال خرید ارزان در وان هستید به سراغ بازار روس بروید.


بهترین مراکز خرید در وان ترکیه

غذاهای وان ترکیه


در سفر به وان هرگز از غذاهای خیابانی و خوراکی‌های لذیذ ترکی در رستوران‌ها غافل نشوید. از خوشمزه‌ترین این غذاها و دسرهای ترکی می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:


  • دلمه سارما
  • کوفته
  • لاهماجون
  • کومپیر
  • بورک

قیمت غذا در وان برای رستوران‌های ارزان 80 تا 90 لیر بوده و برای رستوران‌های معمولی و متوسط 150 تا 170 لیر است.

غذاها و دسرهای محبوب در وان

سوالات متداول در مورد راهنمای سفر به وان

پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماه و رسید عوارض خروج از کشور
خیر. برای سفر به وان ترکیه اخذ پاسپورت ضروری است.
وان ترکیه به مراکز خرید و حراجی‌ها شهرت دارد، در سفر به این شهر می‌توانید پوشاک، بدلیجات، وسایل منزل و یا کودکان را با بهترین قیمت خریداری کنید.
در این شهر می‌توانید برندهای محبوب ترکی و بین‌المللی را با قیمت‌های مناسب خریداری کنید. برای مثال برندهایی نظیر Zara، Pull&Bear، Koton، ال سی وایکیکی و غیره.