به نوشته: مرضیه محمدی
تاریخ بروزرسانی:
80
0
نکاتی درباره مسافرت با هواپیما
معمولا افرادی که برای مسافرت های خود از هواپیما استفاده می نمایند از شرایط و قوانین سفر هوایی مطلع هستند. جهت سفر هوایی در آغاز باید اقدام به رزرو صندلی یا خرید بلیط هواپیما نمود. مراحل بعدی اقدام برای صدور بلیط هواپیما، سوار شدن به هواپیما، شرایط پرواز و استقرار در هواپیما، مقررات پرواز و […]
فهرست این مطلب
دیدن سرفصل ها
- نکات مربوط به خرید و صدور بلیط هواپیما
- نکات مربوط به سوار شدن به هواپیما
- اشیائی که می توان با خود حمل نمود
- انصراف از پرواز
- نکات ایمنی در طول پرواز
- راهنمای پزشکی حمل و نقل هوایی بیماران
- موارد ممنوعیت پرواز
- نکاتی برای حفظ سلامتی و رفع خستگی در طول پرواز
- حقوق مسافر در پروازهای داخلی
- فقدان یا آسیب دیدگی جامه دان
- حقوق مسافرین توانخواه
- شفاف سازی نرخ بلیط و خدمات هوایی
- سوالات متداول درباره نکات سفر با هواپیما
معمولا افرادی که برای مسافرت های خود از هواپیما استفاده می نمایند از شرایط و قوانین سفر هوایی مطلع هستند. جهت سفر هوایی در آغاز باید اقدام به رزرو صندلی یا خرید بلیط هواپیما نمود. مراحل بعدی اقدام برای صدور بلیط هواپیما، سوار شدن به هواپیما، شرایط پرواز و استقرار در هواپیما، مقررات پرواز و در نهایت حفظ سلامتی در هواپیما است. در این مقاله نکاتی درباره مسافرت های هوایی ارائه ذکر است که قطعا قابل توجه هستند.
نکات مربوط به خرید و صدور بلیط هواپیما
جهت صدور بلیط هواپیما و کارت پرواز و همچنین سوار شدن به هواپیما ارائه کارت شناسایی معتبر الزامی است. حتما شماره تلفن تماس خود را برای صدور بلیط در اختیار متصدی باجه فروش قرار دهید تا هنگام بروز تغییرات احتمالی، برنامه پرواز به شما اطلاع داده شود. بلیط هواپیما ارزشمند است، باید از آن مراقبت نمایید تا مفقود نشده و یا مورد سوء استفاده قرار نگیرد. در صورت مقفود شدن بلیط، باید در نخستین زمان به اولین دفاتر هواپیمایی مراجعه و مفقود شدن بلیط را اعلام نموده و در صورت تمایل مجدداً طبق مقررات بلیط تهیه نمایید.
نکات مربوط به سوار شدن به هواپیما
ساعتی که در بلیط تعیین شده است را به خاطر نگه دارید و زمان رسیدن به فرودگاه را محاسبه نمایید تا از پرواز جا نمانید. هیچ پروازی به دلیل عدم حضور مسافر به تأخیر نمی افتد. دقت نمایید مسافرینی که نتوانند در ساعت تعیین شده (یک ساعت قبل از پرواز) در فرودگاه حاضر شوند، جای ایشان به دیگری واگذار می شود و بلیط آنها مشمول مقررات مربوط به تأخیر مسافران می گردد. ارائه بلیط های مخدوش و یا اشتباه در فرودگاه مشکلاتی را برای آنان به همراه می آورد، لذا توصیه می شود پس از دریافت بلیط کلیه مندرجات آن اعم از نام، تاریخ و ساعت حرکت، مبدأ و مقصد و ... راکنترل نمایند. باید کارت شناسایی معتبری داشته باشید که اطلاعات آن، با اطلاعات مندرج در بلیط یکسان باشد.
بیشتر بخوانید: مدارک مورد نیاز برای سفر به هواپیما
اشیائی که می توان با خود حمل نمود
لیست اشیایی که مسافران میتوانند به عنوان بار دستی رایگان در داخل هواپیما حمل نمایند به شرح ذیل است: صندلی چرخدار بیمار، گهواره کوچک دستی و غذای کودک، یک دوربین شکاری و یک دوربین عکاسی، مقدار مناسبی مجله و یا کتاب، یک عدد کیف دستی زنانه، یک چتر و یا عصا، یک پالتو، شال و یا پتو. کارت پرواز و برچسب بار الصاق شده به جلد بلیط را تا رسیدن به مقصد نگهداری نمایید. به منظور حفظ ایمنی و سلامت پرواز، مسافران نباید تحت هیچگونه شرایطی بسته یا ساک مسافر دیگری را به عنوان بار خود قبول نمایند، زیرا در این صورت مسئولیت محتوی بسته ها پس از تحویل با شخصی است که اظهار نموده توشه همراه است.
انصراف از پرواز
در صورتی که مسافرین درخواست لغو پرواز و انصراف از مسافرت را داشته باشند، با رعایت مقررات مندرج در بلیط می توانند در ساعت مقرر به دفاتر شرکت مربوطه مراجعه و نسبت به این موضوع اقدام نمایند.
نکات ایمنی در طول پرواز
در طول مدت پرواز به نکات و تذکرات ایمنی که توسط میهمانداران هواپیما بیان می گردد دقت نمایید و تنها در مورد درخواست های بسیار ضروری از میهمانداران کمک بخواهید. پس از رسیدن به مقصد و هنگام برداشتن بار از روی نوار نقاله، شماره رسید متصل شده به بلیط را با نوار متصل شده روی چمدان مطابقت نمایید تا احیانا به دلیل شباهت، وسایل و بارهای متعلق به دیگران را برندارید.
بیشتر بخوانید: هزینه اضافه بار هواپیما
راهنمای پزشکی حمل و نقل هوایی بیماران
بیشتر مسافرانی که در وضعیت سلامتی مناسبی قرار دارند، مشکلی از بابت پرواز با هواپیما نخواهند داشت. اما مسافران بیمار به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- گروه اول به مسافرانی تعلق دارد که سفر آنها نسبت به بیماری شان تصادفی بوده و اقدام به سفر با هواپیما می کنند. بیشتر بیماران هم در این گروه قرار دارند که از بابت سفر هوایی مشکلی نخواهند داشت.
- گروه دوم مسافرانی هستند که در واقع بیماری علت اصلی سفرشان بوده و برای درمان یا مشاوره تخصصی اقدام به سفر می کنند (گردشگری سلامت). این دسته از بیماران هر چند تعداد کمی از مسافران را تشکیل می دهند، اما به طور معمول قادر به مراقبت از خود در طول پرواز نبوده و به همراه نیاز دارند. ضمن اینکه شرایط پرواز هم می تواند بر وضعیت آنها تأثیر نامطلوبی داشته باشد.
به طور کلی بیمارانی که در دسته دوم قرار دارند باید جهت انجام مسافرت هوایی خود مجوز پزشکی دریافت کنند. در این زمینه واحد پزشکی هوایی شرکت های هواپیمایی مسئولیت تصمیم گیری و صدور مجوز برای این دسته از بیماران را بر عهده دارد. این واحد صلاحیت تشخیص این موضوع را دارد که بیمار تحت چه شرایط و با چه تسهیلات یا محدودیت هایی می تواند اقدام به سفر هوایی کند. این نکته را هم باید افزود که نظر پزشک معالج تنها در حد توصیه قابل توجه بوده و نظر نهایی بر عهده این واحد است. در مجموع اخذ مجوز برای بیماران زیر الزامی است:
- افراد مبتلا به هر نوع بیماری عفونی
- افرادی که شرایط فیزیکی یا رفتاری آنان ممکن است موجبات آزار سایر مسافرین را فراهم کند.
- بیمارانی که نوع بیماری آنها ممکن است باعث اختلال در ایمنی یا تأخیر در پرواز شود.
- افرادی که به تنهایی قادر به مراقبت از خود نبوده و نیاز به همراه دارند.
- افرادی که شرایط پزشکی آنها ممکن است تحت تأثیر پرواز تشدید یا وخیم شود.
بیشتر بخوانید: شرکت های هوایی در قبال افراد دارای اضافه وزن چه سیاست هایی دارند؟
مسافران زیر نیاز به اخذ مجوز پزشکی ندارند
- جانبازان و معلولینی که به خدمات پزشکی خاص نیاز ندارند.
- افرادی که تحت اعمال جراحی ناباروری قرار گرفته اند، پس از 24 ساعت از عمل
- اعمال جراحی سطحی مرتبط با پوست و مو به غیر از جراحی بینی
- اعمال جراحی اصلاح دید یا همان جراحی لیزری قرنیه در مسافران کمتر از 40 سال
- جراحی بینی بدون نیاز به انسداد مجاری تنفسی و پانسمان داخلی بدون خونریزی
- مسافران دارای سوند ادراری که در دو هفته اخیر هیچ گونه جراحی شکمی نداشته اند.
- سوختگی های سطحی بدون بو و ظاهر نامناسب
- هر عمل جراحی پس از دو هفته که در آن فرد حال عمومی مناسب داشته، بتواند روی صندلی نشسته و کمربند خود را ببندد.
- مسافران زیر 60 سال با ضایعه نخاعی که نیاز به اکسیژن و برانکارد نداشته و می توانند کمربند خود را ببندند.
- بیماران با آتل گیری و گچ گیری اندام فوقانی (بازو، ساعد، پا و ساق پا) پس از 24 ساعت در پروازهای داخلی و 48 ساعت در پروازهای خارجی بودن هر گونه خونریزی
الزامات پزشکی خانم های باردار
- بارداری تک قلویی: مادر تا پایان هفته 36 بارداری برای سفر با هواپیما در بارداری نیاز به مجوز پزشک هوایی ندارد. اما ارائه مدرک معتبر پزشکی با مُهر پزشک متخصص زنان و زایمان که حاوی سن بارداری و تخمین تاریخ زایمان باشد، الزامی است.
- بارداری دو قلویی و بالاتر به صورت طبیعی: مادر در انتهای 32 نیاز به کسب مجوز پزشک هوایی ندارد. اما ارائه مدارک معتبر پزشکی با مُهر پزشک متخصص زنان و زایمان که حاوی سن بارداری و تخمین تاریخ زایمان باشد، الزامی است.
- بارداری پر خطر: در اینگونه موارد کسب مجوز پزشک هوایی در هر مقطعی الزامی است.
بیشتر بخوانید: لیست وسایل ممنوعه در هواپیما
موارد ممنوعیت پرواز
- مسافرانی که به دلیل وخامت بیماری احتمال فوت آنها وجود دارد.
- مسافرانی که به دلیل بیماری وضعیت ناخوشایندی را برای سایر مسافران ایجاد می کنند.
- مسافرانی که در هواپیما و فرود اضطراری احتمال وخامت حالشان وجود دارد.
- حاملگی بعد از هفته 34 بارداری
- نوزادان زیر یک هفته از زمان تولد
- مسافرانی که قادر به استفاده از صندلی هواپیما در هیچ حالتی نیستند.
- بیماران عفونی که خطر سرایت بیماری آنها به سایر مسافران وجود دارد.
- بیماران روانی غیر قابل کنترل که امنیت هواپیما و سایر مسافران را به خطر می اندازند.
نکاتی برای حفظ سلامتی و رفع خستگی در طول پرواز
روش های ساده ای وجود دارند که می توانند کسالت و خستگی بوجود آمده به خصوص درپروازهای طولانی مدت را کاهش دهند و موجب بدست آوردن انرژی شود. در ذیل به برخی از این روشها اشاره می شود:
- بر روی صندلی هواپیما صاف بنشینید، کف هر دو پا را روی سطح زمین قرار دهید سپس به شکلی که پاشنه های هر دو پا روی زمین قرار داشته باشد، نوک پنجه پاهایتان را بالا بیاورید. سپس با ثابت نگه داشتن نوک انگشتان پاها بر روی زمین، سعی نمایید تا پاشنه ها را به طرف بالا حرکت دهید. این کار موجب سهولت کار گردش خونتان خواهد گردید.
- همانطور که روی صندلی نشسته اید، زانوی پای راست خود را به طرف سینه، بالا بیاورید و دوباره به پایین حرکت دهید. این حرکت را سه مرتبه تکرار نمایید. این تمرین را با زانوی پای چپ نیز انجام دهید.
- چند بار شانه های خود را به طرف بالا و پایین حرکت دهید این عمل موجب می گردد تا آرامش اعصاب بدست بیاورید. همچنین در این حالت سه مرتبه شانه های خود را به طرف جلو و عقب گردش دهید، همچنین می توانید در حالت صاف و نشسته به آرامی سر خود را به طرف سینه خم کنید و دوباره آن را به آرامی بالا بیاورید. در حالی که به جلو نگاه می کنید، سرخود را به آرامی به طرفین شانه ها بگردانید. گردش را تا جایی که انتهای شانه ها را ببینید ادامه دهید و دوباره سر را به حالت عادی برگردانید.
- برای تنفس بهتر، کف یکی از دست ها را روی سینه و دیگری را روی شکم خود قرار دهید و سپس از راه بینی نفس عمیقی بکشید. اکنون احساس می نمایید که حجم سینه شما زیاد شده است و سپس هوای بازدم را از دهان خارج نمایید. این حرکت را چندین بار تکرار نمایید که باعث می شود احساس راحتی بیشتری در تنفس داشته باشید.
- برای رفع ضعف و سرگیجه که معمولا برای مسافران پروازهای بلند مدت و طولانی بوجود می آید، سعی نمایید مقادیر زیادی آب بنوشید و از خوردن غذاهای زیاد در طول پرواز پرهیز نمایید. چنانچه دچار ضعف شدید، یک نوشابه بنوشید و سر خود را رو به پایین بر جایی تکیه دهید تا ضعف و سرگیجه شما از بین برود.
- هنگام بلند شدن هواپیما از زمین و به به زمین نشستن هواپیما، جهت جلوگیری از گوش درد، توصیه می شود از آدامس یا شکلات استفاده گردد، چراکه به کارگیری عضلات بلع از ایجاد گوش درد جلوگیری می نماید.
- کم خوابی در مسافرت هوایی بدلیل بهم خوردن وضعیت بیولوژیک بدن با ساعت مقصد ایجاد می شود. برای جلوگیری از این حالت سعی نمایید پیش از موعد پرواز و در طول پرواز بخوابید. پس از رسیدن به مقصد نیز تا جایی که می توانید بیدار بمانید و سعی نمایید در طی روز مدت زمانی را در محوطه بیرون از خانه سپری نمایید. انجام این کارها کمک می نماید تا ساعت بیولوژیک بدن شما به طور خودکار تنظیم گردد.
- سفر هوایی طولانی می تواند موجب نوعی اضطراب و تشویش و در نهایت بروز اختلالات بیولوژیکی در بدن انسان گردد. برای جلوگیری و رفع این حالت سعی نمایید حتی الامکان حین انجام چنین سفرهایی علاوه بر استفاده از توقف گاه ها، خواب در طول شب و استفاده از هوای تازه را فراموش نکنید. همچنین در طول سفر از غذاهای سبک و کم حجم استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: وسایل مورد نیاز در سفر
حقوق مسافر در پروازهای داخلی
بدون شک مسافرانی که در مسیرهای داخلی از هواپیما برای سفرهای خود استفاده می کنند، از حقوق قانونی برخوردار هستند و در صورت بروز هر گونه مشکل می توانند از ایرلاین مربوطه شکایت کنند. آگاهی از حقوق مسافر در پروازهای داخلی می تواند در یک سفر راحت به مسافر کمک زیادی کند.
حقوق مسافر در پروازهای داخلی چیست؟
حقوق مسافر در حقیقت مجموعه ای از سیاست ها، دستورالعمل ها، استانداردها، ضوابط و مقرراتی است که الگوی رفتاری یک شرکت هوایی و دست اندرکاران پروازی بوده و هدف آن نیز تضمین حقوق مادی و معنوی و رعایت منزلت مسافران در سفرهای هوایی است. لازم به ذکر است که رعایت این موارد بر اساس ماده 5 قانون هواپیمایی کشوری و ماده 19 کنوانسیون ورشو برای شرکت های هوایی الزامی است. نکته دیگری که باید بدانید این است که حدود این قوانین شامل پروازهای داخلی کلیه شرکت ها و آژانس های هواپیمایی و نیز فرودگاه ها می شود. دفتر نظارت بر فرودگاه ها، شرکت ها و مؤسسات هوانوردی هم مسئولیت حسن اجرای قوانین را بر عهده دارد.
حقوق مسافر در پروازهای داخلی شامل چه مواردی می شود؟
- عدم تبعیض: عدم تبعیض به این معناست که کلیه مسافران باید به صورت یکسان از خدمات شرکت های هواپیمایی بهره مند شوند.
- ممانعت از سفر: در صورتی که یک شرکت هواپیمایی به رغم داشتن بلیط مورد تأیید به دلیل محدودیت های شرکت حمل کننده از پذیرش مسافر امتناع کند، موظف به استرداد وجه و ارائه یک بلیط رایگان مشابه با مسیر و کلاس پروازی به مسافر است. اراده این بلیط هم باید در اولین فرصت انجام شده و در صورت انتقال مسافر از طریق سایر خطوط هوایی هم هزینه یا مابه التفاوت توسط مسافر و خسارت توسط شرکت پرداخت نشود.
در زمینه ابطال پرواز توسط ایرلاین، تأخیرات پرواز و تغییر مسیر اجباری در طول پرواز نیز قوانینی وجود دارد که در قوانین و نکات تغییر و استرداد بلیط هواپیما می توانید آنها را بخوانید.
فقدان یا آسیب دیدگی جامه دان
شرکت هوایی در صورت گم شدن یا آسیب دیدن جامه دادن و بار همراه بر اساس دستورالعمل پیگیری، جستجو و جبران خسارت موظف به تأمین رضایت مسافر است. مسافر در صورت هر گونه آسیب به چمدان خود لازم است بلافاصله قبل از ترک فرودگاه گزارش و لیست محتویات را به ایرلاین خود ارائه دهد. در صورت تأخیر در تحویل بار هم مسافر می تواند ظرف مدت 21 روز مراتب را به صورت کتبی به شرکت اعلام کند.
حقوق مسافرین توانخواه
برای تأمین تسهیلات رفاهی و ایمنی مسافران توانخواه شرکت های هوایی در چارچوب دستورالعمل های تخصصی اقدامات لازم را در ارائه خدمات مناسب و رایگان انجام خواهند داد. شرایط خاص مسافر توانخواه هم باید در زمان خرید بلیط و 48 ساعت قبل از پرواز به شرکت مورد نظر اعلام شود. مسافر باید جهت آگاهی از چگونگی این خدمات با دفتر شرکت حمل کننده تماس حاصل کند. البته مسافری که در دوران پس از عمل جراحی و نقاهت قرار داشته باشد، در گروه مسافرین توانخواه قرار نمی گیرد.
شفاف سازی نرخ بلیط و خدمات هوایی
شرکت هواپیمایی و دفاتر نمایندگی فروش بلیط موظف هستند بلیط مسافر را با مشخصات کامل اعم از شرایط و ضوابط بلیط صادر شده، قیمت نهایی (بهای پایه، عوارض، قواعد ابطال و هزینه های اضافی)، نام شرکت حمل کننده و سایر اطلاعات ضروری به مسافر ارائه کنند.
جمع بندی
در این مقاله از قاصدک 24 سعی کردیم نکاتی را که در هنگام سوار شدن به هواپیما باید رعایت کنید را معرفی کنیم. اگر قصد سفر با هواپیما را دارید، حتما قبل از سفر این موارد را مطالعه کنید تا هنگام مسافرت و در فرودگاه دچار مشکل و سردرگمی نشوید. برای تهیه بلیط هواپیما نیز می توانید به سایت قاصدک 24 سر بزنید و از پشتیبانی شبانه روزی آن بهره مند شوید.
سوالات متداول درباره نکات سفر با هواپیما
یکی از مهمترین نکاتی که باید در زمان سفر با هواپیما توجه کنیم چیست؟
جهت صدور بلیط هواپیما و کارت پرواز و همچنین سوار شدن به هواپیما ارائه کارت شناسایی معتبر الزامی است.
در صورت مقفود شدن بلیط چکار کنیم؟
باید در نخستین زمان به اولین دفاتر هواپیمایی مراجعه و مفقود شدن بلیط را اعلام کنیم.
لیست اشیایی که می توانید رایگان با خود به داخل هواپیما ببرید چیست؟
صندلی چرخدار بیمار، گهواره کوچک دستی و غذای کودک، یک دوربین شکاری و یک دوربین عکاسی، مقدار مناسبی مجله و یا کتاب، یک عدد کیف دستی زنانه، یک چتر و یا عصا، یک پالتو، شال و یا پتو
در صورت منصرف شدن از سفر باید چه اقداماتی انجام داد؟
در صورتی که مسافرین درخواست لغو پرواز و انصراف از مسافرت را داشته باشند، با رعایت مقررات مندرج در بلیط می توانند در ساعت مقرر به دفاتر شرکت مربوطه مراجعه و نسبت به این موضوع اقدام نمایند.
کدام بیماران می توانند به هواپیما سوار شوند؟
گروه اول به مسافرانی تعلق دارد که سفر آنها نسبت به بیماری شان تصادفی بوده و اقدام به سفر با هواپیما می کنند. گروه دوم مسافرانی هستند که در واقع بیماری علت اصلی سفرشان بوده و برای درمان یا مشاوره تخصصی اقدام به سفر می کنند.
برای دیگران ارسال کن
مرضیه محمدی
نویسنده
من مرضیه محمدی هستم. برام سفر کردن همچون گنجینه ای بی پایان از ماجراجویی هاست. هربار که فرصت پیش میاد، با شوق و هیجان به دنبال کشف مقاصد جدیدی می روم. نوشتن برام یک راه به اشتراک گذاشتن تجربیاتم از این سفرها است. امیدوارم با خوندن مطالبم، همراه من در این سفرها شوید و از دیدن و کشف دنیا لذت ببرید!
نویسنده
129
0
- صفر تا صد آشنایی با پهپادها
- معرفی هواپیما بوئینگ 737
- ماجرای راهآهن سراسری ایران و موافقت انگليسها!
- قطارهای پانورامیک؛ سفر به دل کوه های آلپ
- پل های اتصال به هواپیما؛ از صندلی فرودگاه تا صندلی هواپیما
- بهترین زمان سفر به یزد چه فصلی است؟
- هزینه عوارض خروج از کشور 1403 چقدر است؟
- بهترین پارک های آبی ایران
مطالب مرتبط
هیچ نظری ثبت نشده است.