تصور کنید بلیط هواپیما، قطار یا اتوبوس خود را تهیه کرده اید، چمدانی برای سفر بسته اید و عازم مقصدتان هستید. در این میان به ناگاه بیمار می شوید، چمدان خود را گم می کنید، متوجه می شوید که مدارک سفر خود را فراموش کرده اید یا اتفاقات ناگوار دیگری را تجربه می کنید. فکر می کنید در چنین شرایطی چگونه باید سفر خود را ادامه داده و با این اتفاقات روبرو شوید؟ برای پاسخ به این سوال می توانید مطلبی با عنوان " چگونه با بدترین اتفاقات سفر مواجه شویم؟ " را در قاصدک24 بخوانید.
مسمومیت غذایی
یکی از شایع ترین مشکلاتی که هر فرد ممکن است در سفر با آن مواجه شود، مسمومیت غذایی است. این بیماری بیشتر به دلیل تغییر سبک غذا خوردن در سفر رخ می دهد و چند روزی فرد را درگیر می کند. با این حال پیش از اینکه بگوییم چگونه باید با مسمومیت غذایی در سفر مواجه شوید، بهتر است به بررسی راه های پیشگیری از آن بپردازیم. فراموش نکنید عوامل بسیاری در پایین آوردن مقاومت بدن و افزایش احتمال ابتلا به بیماری ها دخیل هستند. بنابراین اولین قدم جلوگیری از عواملی چون مصرف غذاهای مانده یا آلوده به باکتری، کم خوابی، طی مسیرهای طولانی بی وقفه و بدون استراحت کافی، رعایت نکردن بهداشت فردی و مواردی از این دست است. غذا نخوردن در رستوران های خیابانی یا تهیه مواد غذایی از فروشندگان دوره گرد نیز می تواند تا میزان قابل توجهی احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش دهد.
در این میان یکی از عواملی که ممکن است باعث مسمومیت شما شود، آلودگی دست هایتان است؛ پس اگر به طور مثال یک بلیط قطار تهیه کرده اید و در طول سفر از دستشویی این وسیله نقلیه استفاده نموده اید، حتماً به این نکته توجه نمایید و دست های خود را با ژل ضدعفونی کننده شستشو دهید. با تمام اینها اگر باز به مسمومیت غذایی دچار شدید بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه نمایید، بهداشت فردی را بیشتر و بهتر رعایت کنید و از مصرف مواد غذایی تاریخ گذشته به طور جدی خودداری نمایید.
بیشتر بخوانید: محدودیت های سفر با افراد معلول و راهکارهای آن
فراموش کردن مدارک سفر
به همراه داشتن مدارک سفر به ویژه در پروازهای خارجی از اهمیت به سزایی برخوردار است. اگر برای یک مسافرت خارجی آماده شده و در گیت بازرسی متوجه جا ماندن مدارک سفرتان در منزل شده اید در اولین گام باید آرامش خود را حفظ کنید. سپس زمان باقی مانده تا پروازتان را بررسی نمایید و اگر وقت کافی برای دریافت مدارک خود دارید، از فردی در منزل یا هتل تقاضا کنید تا فوراً آنها را برای شما بفرستند. اگر برای دریافت مدارک خود زمان ندارید، بهتر است از قبل برای چنین مشکلاتی چاره اندیشی کرده باشید. چرا که اگر شما قبل از سفر خود بیمه مسافرتی خریداری کرده باشید، می توانید مطمئن شوید که در چنین شرایطی متحمل خسارات سنگین نخواهید شد. در غیر این صورت باید قید سفر خود را بزنید و بلیط خود را لغو نمایید، مدارکتان را دریافت کرده و مجدداً مقدمات سفر را مهیا سازید.
معتبر بودن مدارک نیز مسئله دیگری است که باید به طور ویژه به آن توجه کنید. اگر بلیط خود را از سایت های آنلاین فروش بلیط سفر نظیر قاصدک 24 تهیه می کنید حتماً قبل از واریز هزینه بلیط، مشخصات مسافر، تاریخ سفر، فرودگاه مبدا و مقصد و دیگر اطلاعات درج شده در سیستم را با موارد درخواستی خود تطبیق دهید. با این کار می توانید از رزرو بلیط هواپیما در تاریخ های اشتباه جلوگیری نمایید. در خریدهای حضوری نیز می توانید قبل از دریافت بلیط از متصدی فروش، اطلاعات را مجدد چک کرده و سپس بلیط سفر خود را تحویل بگیرید. یکی دیگر از مواردی که می بایست به آن توجه کنید، اعتبار گذرنامه تان است. اگر گذرنامه شما اعتبار کافی را نداشته باشد، شما مجاز به انجام سفر خود و ورود به کشور مقصد نخواهید شد. بنابراین قبل از خرید بلیط سفر خود، اعتبار گذرنامه تان را چک کرده و از روند دریافت ویزا برای ورود به کشور مقصد مطلع شوید.
بیشتر بخوانید: دریافت خسارت بار آسیب دیده یا گم شده در سفر
درگیری با رسوم محلی
اگر یک مسافرت خارجی در پیش دارید حتماً قبل از سفر در مورد رسوم محلی و سنت های مقصد خود تحقیق کنید. عدم آشنایی با برخی از سنت ها در مقاصدی خاص، ممکن است به ضرر شما تمام شده و شما را در مقصد با مشکلات عدیده ای در سفر مواجه سازد. فراموش نکنید مردم در کشورهای مختلف به رسوم خود پایبند هستند و ممکن است کاری که در کشور شما یک حرکت معمول تلقی می شود، در کشور مقصد یک توهین بی شرمانه باشد. نا آگاهی از این رسوم می تواند سبب رنجش مردم محلی شده یا حتی در مواردی خاص نقض قانون به شمار رفته و شما را درگیر مشکلات حقوقی نماید. بدین ترتیب برای جلوگیری از این موارد بهتر است حتماً پیش از سفر در مورد فرهنگ و قوانین خاص کشور مقصدتان تحقیق نمایید.
بار غیر مجاز
باری که حمل می کنید می بایست هم از نظر وزن و هم از نظر محتویات، مجوز لازم برای سفری که در پیش دارید را داشته باشد. بنابراین بهتر است چمدان خود را با توجه به مقدار بار مجاز وسیله نقلیه ای که برای مسافرت خود در نظر گرفته اید، ببندید و سعی کنید تا حد ممکن از این میزان تجاوز نکنید تا مجبور به پرداخت جریمه نشوید. در سفرهای خارجی به موارد ممنوعه در سفر توجه کنید و اظهار نامه ای که در این خصوص امضا می کنید را با دقت بخوانید. امضای نا آگاهانه چنین اسنادی در صورتی که موارد ممنوعه را به همراه داشته باشید، می تواند شما را متحمل پرداخت جریمه نماید و یا حتی پیگیری های حقوقی را به دنبال داشته باشد.
بیشتر بخوانید: افسردگی بعد از سفر و بهترین راهکارهای مقابله با آن
برای روشن تر شدن موضوع به بررسی یک مثال می پردازیم. فرض کنید شما مجاز به حمل مواد غذایی خام به کشور مقصد خود نبوده اید و به طور اشتباه آن را در اظهار نامه خود ذکر نکرده اید اما این مواد را به همراه دارید. در چنین شرایطی بهتر است برای وخیم تر نشدن اوضاع با ماموران گیت امنیتی همکاری کرده و بدون بحث و درگیری جریمه خود را پرداخت نمایید. در غیر این صورت ممکن است به دلیل پنهان کاری و درگیری با ماموران، با مشکلات حقوقی مواجه شوید.
بیشتر بخوانید: بیمه sos چیست و چه تفاوتی با بیمه مسافرتی دارد؟
سرقت کیف پول و کارت های اعتباری
فرض کنید کیف پول و کارت های اعتباری شما در سفر به سرقت رفته یا آنها را گم کرده اید. بدیهی است که بدون پول نه می توانید هتل مناسبی را رزرو کنید، نه چیزی بخورید و نه حتی جایی بروید. در این شرایط می بایست فوراً شکایتی تنظیم کرده و پلیس را در جریان قرار دهید. کارت های اعتباری خود را مسدود نمایید و در صورت امکان نسبت به تهیه کارت جدید اقدام کنید. اگر در سفر خارجی هستید حتماً با شرکت بیمه مسافرتی خود تماس بگیرید و از آنها تقاضای غرامت کنید. اما اگر قصد دارید تا از این اتفاق جلوگیری کنید به توصیه های زیر عمل کنید:
- سعی کنید تا جای ممکن پول نقد کمی با خود حمل کنید و همان مقدار پول را تقسیم کرده و در جاهای مختلف کیف، لباس یا چمدان خود جاسازی کنید.
- یک کیف پول دوم برای خود درست کنید و بخش قابل توجهی از پول خود و کارت های اعتباریتان را در آن نگهداری کنید. سعی کنید از کیف پول اول یا ساختگی خود بیشتر استفاده کنید تا اگر طعمه سارقان شدید و کیفتان ربوده شد با خسارت چندانی مواجه نگردید.
- شماره کارت های اعتباری خود را در جایی یادداشت کنید تا در صورت لزوم بتوانید در مورد آنها به بانک یا پلیس، اطلاعاتی بدهید.
- اگر پول خود را چنج کرده و ارز محلی خریداری کرده اید حتماً رسیدی از آنها را به همراه داشته باشید تا بتوانید به شرکت بیمه مسافرتی خود ارائه کرده و به اندازه کافی غرامت دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر با سرطان برای بیماران
مشکلات احتمالی با جت لگ و ساعت محلی
اگر یک بلیط هواپیما خارجی تهیه کرده اید و به نقطه ای دور افتاده پرواز می کنید، بدیهی است که مشکلاتی با ساعت محلی داشته و دچار جت لگ شوید. برای جلوگیری از این موضوع می توانید در پرواز، ساعت خود را به وقت محلی تنظیم کرده و تا جای ممکن از نوشیدن الکل، کافئین و چربی خودداری نمایید. اگر قبل از غروب آفتاب به مقصد خود رسیدید، به هیچ عنوان نخوابید و سعی کنید با ورزش کردن یا قدم زدن زیر نور آفتاب به تنظیم ساعت درونی بدن خود کمک نمایید. اگر مسیر پروازی شما از غرب به شرق است منتظر مشکلات بدتری باشید و سعی کنید با آرامش بیشتری آنها را حل و فصل نمایید.
آفتاب سوختگی شدید
اگر به مناطق گرمسیری سفر کرده اید یا بلیط هواپیما یا قطار خود را برای یک سفر در فصل تابستان رزرو کرده اید، بدیهی است که ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوید. اگر این آفتاب سوختگی آنچنان شدید یا جدی نباشد شاید بتوانید با یک کمپرس یخ عواقب آن را کنترل نمایید. اما اگر دچار افتاب سوختگی شدید هستید بهتر است حتماً از داروهای ضد التهاب نظیر ایبوپروفن استفاده نمایید و سوختگی پوست خود را هر چه سریع تر با یک پماد کالامین یا آلوئه ورا تسکین دهید.
برای جلوگیری از آفتاب سوختگی در سفر بهتر است از پیاده روی در زیر آفتاب خودداری کرده و ترجیحاً ظهر را در هتل بمانید. همچنین با استفاده از یک کلاه آفتاب گیر بزرگ و تجدید مرتب ضد آفتاب خود می توانید تا حد قابل توجهی از این مشکل جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید: هواپیما، قطار یا اتوبوس؛ کدام را برای سفر انتخاب کنیم؟
جا ماندن از وسایل نقلیه
اگر برای سفر خود یک بلیط قطار تهیه کرده اید فراموش نکنید که حتماً می بایست به موقع در ایستگاه مبدا خود حضور داشته باشید. چرا که اگر قطار شما حرکت کرده و شما از وسیله نقلیه سفر خود جا بمانید دیگر راهی برای دریافت خسارت نخواهید داشت و می بایست بلیط دیگری را برای رسیدن به مقصد خود خریداری نمایید. برای جلوگیری از این موضوع بهتر است به قوانین مربوطه به رزرو بلیط قطار بیشتر توجه نمایید تا در خصوص مدیریت زمان با مشکل مواجه نگردید. به طور مثال اگر تمایل دارید تا از بلیط دو قطار متوالی استفاده نمایید حتماً باید بلیط های خود را به گونه ای رزرو کنید که ساعت حركت قطار دوم حداقل ۳ ساعت با زمان ورود قطار اول اختلاف داشته باشد. چرا که در غیر این صورت مسئولیت جا ماندن احتمالی شما از قطار دوم و کنسل شدن بلیطتان بر عهده خودتان خواهد بود.
این قوانین در سفر با اتوبوس، کمی متفاوت است و منفعت مسافر بیشتر در آن در نظر گرفته شده است. با این حال بهتر است حداقل نیم ساعت قبل از حرکت اتوبوس در پایانه مبدا حاضر شوید تا از وسیله نقلیه سفر خود جا نمایید. با همه اینها اگر سفر داخلی شما به هر دلیلی لغو شده یا از اتوبوس خود جا مانده اید، می توانید بر اساس قوانین استرداد بلیط اتوبوس تا 24 ساعت پس از حرکت 50 درصد مبلغ بلیط خود را مسترد نمایید. برای این کار می توانید به صورت حضوری به تعاونی مربوطه مراجعه نمایید یا اگر بلیط خود را به صورت اینترنتی از سامانه های فروش بلیط سفر نظیر قاصدک 24 تهیه کرده اید با پشتیبانی این مراکز تماس بگیرید.
اما اگر از پرواز جا مانده اید باید مراحلی را برای تهیه یک بلیط دیگر یا دریافت خسارت طی کنید که می توانید توضیحات تکمیلی آن را در مقاله دیگری از قاصدک 24 با عنوان " اگر از پرواز جا ماندیم چه کنیم؟ " مطالعه نمایید.
در پایان یادآور میشویم برای تهیه انواع بلیط سفر اعم از بلیط اتوبوس، قطار و هواپیما به صورت اینترنتی، می توانید در هر ساعت از شبانه روز به وبسایت قاصدک 24 مراجعه نمایید یا از اپلیکیشن جامع خرید بلیط سفر این مجموعه بهره بگیرید. در قاصدک 24 همچنین میتوانید انواع سفرهای داخلی و خارجی خود را بیمه نمایید و هتل دلخواهتان را نیز رزرو کنید. شایان ذکر است این مجموعه از پشتیبانی شبانه روزی تیمی مجرب از کارشناسان فروش برخوردار بوده و امکان استرداد آنی را نیز برای مسافران خود فراهم ساخته است.