
تاریخ انتشار:
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳
تاریخ بروزرسانی:
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
تاریخ انتشار: شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ | تاریخ بروزرسانی: شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
1488
0
قوانین بار مجاز در هواپیما| از اضافه بار جلوگیری کنید!
حتما برایتان پیش آمده که هنگام بستن چمدان، مدام از خود بپرسید: نکنه اضافه بار داشته باشم؟ یا در زمان تحویل بار، با نگرانی به ترازوی فرودگاه خیره شوید. اگر اهل سفر هستید، اطلاع از محدودیتهای اضافه بار در هواپیما میتواند سفری بی دردسر و بدون جریمههای سنگین برایتان به همراه داشته باشد. با قاصدک 24 همراه باشید تا رازهای میزان بار مجاز هواپیما را برایتان شرح دهیم.
فهرست این مطلب
دیدن سرفصل ها
- میزان بار مجاز هواپیما و محدودیتهای اضافه بار
- هزینه اضافه بار هواپیما چقدر است؟
- حداکثر بار مجاز در پروازهای داخلی
- مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی
- چگونه از اضافه بار در هواپیما جلوگیری کنیم؟
- اضافه بار هواپیما، قوانینی که باید بدانید
- محدودیت های حمل بار در هواپیما و عواقب اضافه بار
- حمل بار در پرواز: از مجاز تا اضافه بار
- قوانین و محدودیتهای حمل بار در پرواز
- سوالات متداول درباره هزینه اضافه بار هواپیماییها
میزان بار مجاز هواپیما و محدودیتهای اضافه بار
میزان حمل بار مجاز در هواپیما به عوامل متعددی از جمله مدل هواپیما، مسیرهای پرواز، خطوط هوایی، مقررات کشوری و … بستگی دارد. هر هواپیما با توجه به طراحی خود دارای حداکثر وزن بار مجاز برای مسافران است.
مقدار بار مجاز هر هواپیما، در دفترچه راهنمای آن هواپیما (Aircraft Manual) و توسط سازنده آن مشخص میشود. خطوط هوایی دارای محدودیتهای خاصی برای بارهای مسافران (چمدانها) و بارهای تجاری (Cargo) هستند.
به مسافران توصیه میشود قبل از پرواز، مقررات میزان بار مجاز هواپیماها را از خطوط هوایی مربوطه پیگیری نمایند زیرا شرکتهای مختلف هواپیمایی برای اینکار قوانین متفاوتی دارند.

اگر قصد حمل بار سنگین یا محمولههای خاص را دارید؛ بهتر است از قبل با شرکت هواپیمایی مربوطه هماهنگ کنید. معمولا هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی کمتر از پروازهای خارجی است. در هواپیما وزن چمدانها برای مسافران به این صورت مشخص میشود:
- بار همراه (Carry-on): اغلب این بار بین ۵ تا 12 کیلوگرم بوده و با توجه به کلاس پرواز است.
- بار ثبتشده (Checked Baggage): معمولاً برای پروازهای اقتصادی و کلاسهای بالاتر 20 تا 32 کیلوگرم بار تعیین میشود.

هزینه اضافه بار هواپیما چقدر است؟
همانطور که گفتیم براساس قوانین حمل بار در هواپیما اگر بیشتر از بار مجاز هواپیما، وسیله همراه خود داشته باشید میبایست مبلغی را تحت عنوان هزینه اضافه بار هواپیما پرداخت کنید. بنابراین در ابتدا باید مقدار بار مجاز پرواز خود را بدانید سپس با هزینه اضافه بار آن آشنا شوید. عوامل اصلی تعیین کنندهی بار مجاز، مقصد سفر، کلاس پروازی، ایرلاین و نوع بلیط هواپیما (سیستمی یا چارتری) هستند.
هزینه اضافه بار را نیز تعداد بستههای شما، وزن آنها و ایرلاین مربوطه تعیین میکند.
بیشتر بخوانید: مدارک مورد نیاز برای سفر با هواپیما؛ نکاتی که نباید فراموش کنید!

حداکثر بار مجاز در پروازهای داخلی
در این بخش قصد داریم با مقدار وزن بار مجاز در پرواز داخلی آشنا شویم که برای هر ایرلاین متفاوت است. برای سهولت در یافتن ایرلاین مورد نظر خود، به حداکثر بار مجاز در پروازهای داخلی برای تمامی هواپیماییها اشاره میکنیم.

هواپیمایی ایران ایر
یکی از محبوبترین شرکتهای هواپیمایی در کشور، ایرلاین ایرانایر است که به اکثر شهرهای داخلی پرواز دارد. بار مجاز ایرانایر برای بزرگسالان کلاس اکونومی 20 کیلوگرم و برای بزرگسالان کلاس بیزینس 30 کیلوگرم است. بار مجاز کودکان در هواپیمایی ایرانایر نیز 10 کیلوگرم میباشد.
هواپیمایی ایران ایر تور
بار مجاز هواپیمایی ایران ایر تور در کلاس اکونومی 20 کیلوگرم است و بار مجاز برای کودکان زیر دو سال در ایرلاین ایران ایر تور ۱۰ کیلوگرم تعیین میشود. (افزون بر این بار میتوانید یک کالسکه تاشو نیز با خود داشته باشید.)
بار مجاز برای مسافران ناتوان در ایران ایر تور علاوهبر 20 کیلوگرم کلاس اکونومی، یک عدد وسیله حرکتی مانند ویلچر است که حداکثر میتواند ۲۰ کیلوگرم وزن داشته باشد.

هواپیمایی ماهان
بار مجاز ایرلاین ماهان برای کلاسهای اکونومی 30 کیلوگرم و برای کلاسهای بیزینس (تجاری) 40 کیلوگرم خواهد بود. این شرکت هواپیمایی از معروفترین ایرلاینهای کشور است و خدمات رسانی آن همراه برای مسافران رضایتبخش بوده است. شما میتوانید بلیط هواپیما ماهان را به صورت اینترنتی از قاصدک 24 برای نقاط مختلف ایران خریداری کنید.
هواپیمایی کیش ایر
اگر بلیط هواپیما کیش ایر را برای کلاس اکونومی خریداری کردهاید، مجاز به داشتن 20 کیلوگرم بار هستید. حال اگر کلاس پروازی بیزینس را مد نظر دارید، بار مجاز ایرلاین کیش ایر برای شما 30 کیلوگرم خواهد بود.

هواپیمایی زاگرس
در ایرلاین زاگرس بار مجاز برای کلاس اکونومی 20 کیلوگرم میباشد و شما میتوانید برای حمل بار بیشتر هزینه اضافهای برای آن پرداخت کنید. این شرکت هواپیمایی مانند سایر ایرلاینها، حداکثر وزن بار مجاز در کلاس بیزینس را 30 کیلوگرم اعلام کرده است.
هواپیمایی کاسپین
بار مجاز کاسپین در پروازهای داخلی و کلاس اکونومی 20 کیلوگرم است. اگر بلیط هواپیما کاسپین را برای کلاسهای بیزینس تهیه کردهاید، وزن بار مجاز شما 30 کیلوگرم میشود.
هواپیمایی قشم ایر
بار مجاز قشم ایر طبق قوانین حمل بار در هواپیما برای کلاس اکونومی (اقتصادی) 20 کیلوگرم و برای کلاس بیزینس 30 کیلوگرم میباشد. شما میتوانید برای آوردن بار بیشتر هزینه جداگانهای را به عنوان هزینه اضافه بار هواپیما پرداخت کنید.
هواپیمایی آسمان
یکی دیگر از ایرلاینهای فعال در ایران که مورد علاقه بسیاری از مسافران شناخته میشود، هواپیمایی آسمان است. شما بلیط هواپیما این ایرلاین را میتوانید برای اکثر نقاط کشور خریداری نمایید و پرواز لذتبخشی را تجربه کنید. در این هواپیمایی بار مجاز اکونومی 20 و بار مجاز آسمان برای کلاس پروازی بیزینس 30 کیلوگرم تعیین میشود.

هواپیمایی تابان
بار مجاز ایرلاین تابان همچون دیگر شرکتهای هواپیمایی که به آن پرداختیم، اعلام شده است. به عبارتی دیگر این هواپیمایی به شما اجازه حمل 20 کیلوگرم برای کلاس پروازی اکونومی و 30 کیلوگرم برای کلاس بیزینس را میدهد.
هواپیمایی آتا
در نهایت به آخرین ایرلاین در این مطلب رسیدیم و قصد داریم شما را با بار مجاز هواپیمایی آتا در پروازهای داخلی آشنا کنیم. این وزن بار برای کلاس اکونومی 20 کیلوگرم و برای کلاس بیزینس 30 کیلوگرم اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: آیا محدودیتی برای اندازه چمدان در سفرهای هوایی وجود دارد؟
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی
اگر قصد دارید به کشورهای خارجی سفر کنید، میزان باری میتوانید آن را همراه خود بیاورید، نسبتا به مقاصد داخلی متفاوت خواهد بود. افزون بر این مورد، کشور موردنظر شما نیز ممکن است بر وزن بار مجاز هواپیما تاثیر بگذارد.
بار مجاز ایران ایر تور در پرواز خارجی | 30 کیلوگرم |
بار مجاز ماهان در پرواز خارجی | 30 کیلوگرم اکونومی، 40 کیلوگرم بیزینس |
بار مجاز معراج در پرواز خارجی | برای بزرگسال 30 کیلوگرم اکونومی، 40 کیلوگرم بیزینس و بارمجاز کودک 5 کیلوگرم |
بار مجاز ایرلاین لوفت هانزا | 23 کیلوگرم اکونومی، 32 کیلوگرم بیزینس در 2 چمدان، 32 کیلوگرم فرست کلاس در 3 چمدان |
بار مجاز هواپیمایی کی ال ام | 23 کیلوگرم اکونومی، 32 کیلوگرم بیزینس در 2 چمدان، 32 کیلوگرم فرست کلاس در 3 چمدان |
بار مجاز ایرلاین ترکیش ایر | 30 کیلوگرم اکونومی، 40 کیلوگرم بیزینس |
بار مجاز هواپیمایی امارات | 30 کیلوگرم اکونومی، 40 کیلوگرم بیزینس، 50 کیلوگرم اکونومی |
بار دستی مجاز در پروازهای داخلی و خارجی
بار دستی همان بار همراه مسافر در هواپیما است که میتوانید آن را در یک کیف دستی کوچک با خود به داخل کابین ببرید. قوانین این بار با چمدانی که به بخش بار هواپیما تحویل میدهید متفاوت است و ابعاد آن نباید بیشتر از ۵۵ × ۳۸ × ۲۰ سانتیمتر باشد تا بتواند در محفظه بالای صندلی جای گیرد.
مقدار بار مجاز دستی در هواپیما داخلی برای تمامی شرکتهای هواپیمایی و کلاس اکونومی 5 کیلوگرم و برای کلاس بیزینس 7 کیلوگرم است.

در زیر میزان بار دستی مجاز در پروازهای خارجی را برای معروفترین شرکتهای هواپیمایی مشاهده میکنید:
بار دستی مجاز در ایرلاین ترکیش: 8 کیلوگرم برای همه کلاسهای پروازی
بار دستی مجاز ایرلاین کی ال ام: 7 کیلوگرم برای اکونومی و 15 کیلوگرم برای بیزینس
بار دستی مجاز در شرکت هواپیمایی لوفت هانزا: 7 کیلوگرم برای اکونومی و 15 کیلوگرم برای بیزینس
بار دستی مجاز در قطر ایرویز: 7 کیلوگرم برای اکونومی و 15 کیلوگرم برای بیزینس
بار دستی مجاز در ایرلاین امارات: 7 کیلوگرم برای اکونومی و 15 کیلوگرم برای بیزینس

چگونه از اضافه بار در هواپیما جلوگیری کنیم؟
اضافه بار در هواپیما به حمل بیش از حد بار، وسایل و بستهها توسط مسافران در هنگام پرواز میگویند. همراه داشتن اضافه بار توسط مسافران میتواند هزینه، زمان و انرژی بیشتری از آنها دریافت نماید.
خلبان یا خدمه پرواز باید پیش از حرکت وزن کل هواپیما که شامل وزن مسافران، بار، سوخت و تجهیزات میشود را با حداکثر وزن مجاز برخاست (MTOW) مقایسه نمایند و در صورت بیش از حد مجاز بودن وزن باید از بار یا سوخت هواپیما کاسته شود.

در پروازهایی که در هوای گرم و یا در فرودگاههای مرتفع صورت میگیرد با توجه به کاهش عملکرد موتور گاهی نیازمند کاهش بار هستند. خدمه پرواز باید آموزشهای لازم مربوط به خطرات اضافه بار را دیده و آگاه باشند. راهکارهای جلوگیری از اضافه بار در پرواز عبارتند از:
- مسافران برای جلوگیری از اضافه بار در هواپیما باید بارها و یا وسایل غیرضروری خود را تاحد امکان حذف کنند و از چمدانهای کوچک استفاده کنند. همچنین استفاده از یک کوله پشتی به جای یک چمدان میتواند در جلوگیری از اضافه بار مسافران مفید باشد.
- تقسیم بار بین همراهان: مسافران میتوانند در صورت دریافت هشدار اضافه بار بارها را بین همراهانشان تقسیم کرده تا مشمول پرداخت هزینه بیشتری نشوند.
- سفر با لباسهای سنگینتر: از قدیمیترین روشهای جلوگیری از اضافه بار میتوان به استفاده از لباسهای سنگین در پرواز اشاره کرد. به این صورت که مسافران لباسهای بزرگ و سنگین خود را در فرودگاه پوشیده و بیشتر فضای چمدان خود را خالی میگذارند.

مسافران باید بدانند برای پیشگیری از اضافه بار هواپیما نیازمند محاسبه دقیق وزن، توزیع مناسب بار خود و رعایت دستورالعملهای ایمنی هستند.
- ارسال بار پیش از پرواز با شرکتهای پستی: گاهی مسافران میتوانند خریدهایی که در طول سفر انجام دادهاند را برای حمل بهتر به مقصد توسط شرکتهای پستی ارسال کنند. این شرکتها بستهها را با ایمنی و هزینه مناسبی ارسال میکنند.
- استفاده از خدمات باربری برای جلوگیری از اضافه بار: در صورت همراه داشتن بار بسیار زیاد و سنگین، میتوان از خدمات باربری در پرواز استفاده کرد.
- ترفند استفاده از بالش برای جلوگیری از اضافه بار: در واقع این ترفند توسط یک ویدیو از یکی از خدمههای پرواز در تیک تاک مشهور شد. ترفند استفاده از بالش به این صورت است که مسافران میتوانند یک روبالشی پر از لباس را به عنوان یک بالش راحت در سفر برای استفاده به داخل هواپیما ببرند.
امروزه باتوجه به استفاده روز افزون مسافران از این روش این نگرانی وجود دارد که شرکتهای هواپیمایی جلوی انجام اینکار را بگیرند.

اضافه بار هواپیما، قوانینی که باید بدانید
همیشه یکی از دغدغههای مسافران اضافه بار در سفرهای هوایی است. اطلاع از قوانین مربوط به اضافه بار میتواند از پرداخت جریمههای سنگین مسافران جلوگیری کند. در ادامه شما را با نکات مهمی درباره اضافه بار آشنا میکنیم:
- محدودیت وزن بار مجاز
با توجه به نوع کلاس پروازی (اکونومی، بیزینس، فرست کلاس) و بلیط مسافران میزان بار مجاز متفاوت است:
- اکونومی: معمولاً بین ۲۰ تا ۲۳ کیلوگرم برای بار اصلی (چکاین).
- بیزینس: بین ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم.
- فرست کلاس: تا ۴۰ کیلوگرم یا بیشتر.
- بار دستی (کابین): حدود ۷ تا ۱۰ کیلوگرم و یک کیف دستی کوچک.
این مقادیر بسته به ایرلاین متفاوت است. همیشه با ایرلاین خود چک کنید.

2. هزینه اضافه بار
اگر بار شما از حد مجاز تعیین شده بیشتر باشد:
- ایرلاینها به ازای هر کیلوگرم اضافه باری که همراه دارید مبلغی را دریافت میکنند.
- برخی از شرکتهای هواپیمایی قبل از سفر، بستههایی را به عنوان بستههای اضافه بار با قیمت مناسب بفروش میرسانند.
3. محدودیت تعداد چمدان
- تعداد چمدان نیز مهم است، برخی از ایرلاینها 1 یا 2 عدد چمدان برای بار اصلی مد نظر دارند.
- اگر تعداد چمدان از تعداد تعیین شده توسط ایرلاین بالاتر برود؛ مسافر باید جریمه جداگانهای پرداخت کند.

4.ابعاد مجاز چمدانها
- چمدان کابینی که در محفظه بالای صندلی جا میشود باید دارای ابعاد ۵۵×۴۰×۲۳ سانتیمتر باشد.
- چمدانهای بزرگ باید متناسب با سیستم حمل بار فرودگاه باشد؛ تقریبا مجموع ابعاد چمدان باید کمتر از 158 سانتیمتر باشد.
5.اشیای ممنوعه در بار و کابین
- اشیای ممنوعه در بار شامل مواد قابل اشتعال، باتریهای لیتیومی بزرگ، و حیوانات بدون مجوز است.
- اشیای ممنوعه در کابین شامل مایعات بیشتر از ۱۰۰ میلیلیتر، اشیای تیز یا برنده، ابزارها و … است.
کارتهای وفاداری (مثل کارت طلایی یا پلاتینیوم) اغلب اجازه بار بیشتری را میدهند.

محدودیت های حمل بار در هواپیما و عواقب اضافه بار
همانطور که تا اینجای مطلب متوجه شدید محدودیت اضافه بار در هواپیما، یکی از مسائل حیاتی در صنعت هواپیمایی است. توجه نکردن به این موضوع عواقب جدی دربر دارد و ممکن است عملکرد هواپیما، ایمنی پرواز و حتی جان مسافران را به خطر بیندازد.
هر هواپیما با توجه به طراحی که دارد یک حداکثر وزنی را میتواند تحمل کند؛ که این وزن شامل:
- وزن خود هواپیما (بدون سوخت و بار)
- سوخت
- بار (مسافران، چمدان، محموله)

اگر مجموع این وزنها از MTOW بیشتر شود، هواپیما در شرایط ایمن نمیتواند برخیزد یا پرواز کند.
محدودیت اضافه بار و عواقب آن
تاثیر محدودیت اضافه بار | عواقب |
تاثیر بر برخاست | نیاز به باند طولانیتر- احتمال عدم برخاست موفق |
مصرف سوخت | افزایش مصرف سوخت- احتمال تمام شدن مصرف سوخت در مسیر |
ارتفاع پروازی | کاهش ارتفاع قابل دسترسی- خطر برخورد با موانع |
کنترل و مانورپذیری | کاهش پاسخدهی هواپیما به فرامین خلبان |
آسیب به سازه | افزایش فشار به بدنه، چرخها و سیستمهای ترمز |
ایمنی در شرایط اضطراری | کاهش توان هواپیما برای مدیریت شرایط بحرانی |
حمل بار در پرواز: از مجاز تا اضافه بار
حمل بار در پرواز یکی از مهمترین بخشهای عملیاتی هواپیمایی بوده که انتقال بارهای مسافران (چمدانها)، محمولههای تجاری بار هوایی یا (Cargo)، محمولههای ویژه مانند (حیوانات، مواد خطرناک یا تجهیزات خاص) را دربر میگیرد.
ناگفته نماند رعایت قوانین، مقررات و استانداردهای حمل بار برای ایمنی پرواز و راحتی مسافران نیز ضروری به شمار میرود. انواع بارها در پرواز:
- بار مسافران (Baggage)
این بار شامل بار همراه یعنی باری که مسافر با خود به داخل کابین برده و بار تحویلی به قسمت بار هواپیما میشود. بار همراه باید وزنی حدود ۵ تا ۱۲ کیلوگرم داشته و در قسمت محفظه بالای سر یا زیر صندلی قرار گیرد.
میزان بار تحویلی به بخش ترانک نیز با توجه به شرکتهای هواپیمایی و کلاس پرواز متفاوت بوده و از حدود 20 تا 32 کیلوگرم متغیر است. اضافه بار در هواپیما (Excess Baggage) نیز شامل دریافت هزینه جداگانه میشود.
- بارها و محمولههای تجاری (Cargo)
این بار شامل بستههای پستی، محمولههای فوریتی، محصولات پزشکی، قطعات صنعتی و ... میشود. محمولههای تجاری توسط شرکتهای هواپیمایی خاص و یا شرکتهای هواپیمایی باری مانند Boeing 747-F یا Airbus A330F حمل میشوند.
- بارهای خاص
حمل بارهای خاص در هواپیما شامل حیوانات زنده، بارهای ارزشمند، مواد خطرناک و … میشود. حمل حیوانات باید در قفسهای مخصوص و با شرایط ویژه آنها صورت گیرد.

باتریهای لیتیومی، مواد شیمیایی و یا گازهای تحت فشار از جمله مواد خطرناکی هستند که حمل آنها توسط هواپیما نیازمند مجوز و بستهبندی خاص است. جواهرات، پول و یا آثار هنری ارزشمند نیز باید با تدابیر امنیتی ویژه حمل شوند.
قوانین و محدودیتهای حمل بار در پرواز
معمولا شرکتهای هواپیمایی نیز قوانین خاصی برای وزن و اندازه بارها دارند به عنوان مثال تا حداکثر ۱۵۸ سانتیمتر برای طول و عرض ارتفاع چمدانهای تحویلی در نظر میگیرند.
مسافران برای حمل بارهای سنگین مانند دوچرخه، اسکی و … باید از قبل هماهنگیهای لازم را انجام دهند. حمل بار در پرواز شامل ممنوعیتهایی میشود از جمله این موارد عبارتند از:
ممنوع بودن حمل اشیاء تیز مانند چاقو، قیچی، مواد آتشزا (فندک، کبریت)، مایعات بیش از ۱۰۰ میلیلیتر (طبق مقررات ICAO ، مواد منفجره، سلاح گرم و ... . همچنین باید در نظر داشت باتریهای لیتیومی در کابین هواپیما نیز حمل شوند.
فرآیند حمل، تحویل و دریافت بار در هواپیما به صورت زیر انجام میشود:
- تحویل بار در فرودگاه: ابتدا مسافران باید چمدانهای خود را در قسمت Check-in تحویل دهند تا بارهای آنها تگ زنی شده و به بخش بار هواپیما انتقال یابد.
- بارگیری در هواپیما: پس از تحویل بارها از مسافر آنها به صورت استاندارد در ترانک (Trunk) و یا همان محفظه بار قرار میگیرند.
- توازن وزن (Weight & Balance) :میزان بارها برای ایمنی پرواز توسط کادر هواپیما نیز بررسی میشود.
- دریافت بار در مقصد: مسافران پس از پرواز و رسیدن به مقصد خود میتوانند بارهای خود را از بخش نوارگردان (Carousel) فرودگاه مقصد دریافت نمایند.

توجه داشته باشید در صورت گم شدن بار و چمدانهای خود میتوانید به بخش Lost & Baggage فرودگاه نیز مراجعه کنید.
نکات مهم حمل بار در پرواز توسط مسافران
- به مسافران توصیه میشود قبل از سفر وزن چمدانهای خود را چک کرده تا از حد مجاز بیشتر نباشد.
- وسایل ارزشمند و ضروری خود را مانند داروهای شخصی، مدارک، لپتاپ را نیز با خود در بار همراه حمل کنند.
- مسافران باید تگ بارهای خود را نگه داشته تا در صورت گم شدن وسایل خود آنها را پیگیری نمایند.
- حمل بار در پرواز های داخلی شامل قوانین سادهتر و هزینه اضافه بار کمتری است؛ ولی در مقابل پروازهای بینالمللی از محدودیتهای بیشتری نیز برخوردار هستند.

جمع بندی
قطعا اطلاع از میزان بار مجاز در هواپیما میتواند شما را از پرداخت جریمه اضافه بار و دردسرهای فرودگاهی نجات دهد. قوانین هر ایرلاین متفاوت است؛ بنابراین قبل از سفر حتما قوانین را مطالعه کنید. برای خرید سریع و آسان بلیط پروازهای خارجی قاصدک 24 یک انتخاب مطمئن است. با چند کلیک، بلیط خود را تهیه و سفر خود را آغاز کنید.
سوالات متداول درباره هزینه اضافه بار هواپیماییها
بار مجاز در هواپیما چقدر است؟
میزان باز مجاز بسته به ایرلاین، کلاس پروازی و نوع مسیر متفاوت است. معمولا بین 20 تا 30 کیلوگرم است.
در پرواز داخلی چند کیلوگرم بار میتوان برد؟
معمولا بین 15 تا 20 کیلوگرم بار تحویلی و 5 تا 7 کیلوگرم بار دستی مجاز است.
در پروازهای خارجی میزان بار مجاز چقدر است؟
بسته به نوع ایرلاین و بلیط، بین 23 تا 30 کیلوگرم بار تحویلی و 7 تا 10 کیلوگرم بار دستی مجاز است.
اگر بار از حد مجاز بیشتر باشد چه میشود؟
باید جریمه اضافه بار پرداخت شود که نرخ آن بسته به ایرلاین متفاوت است.
بار مجاز نوزاد در هواپیما چقدر است؟
معمولا 10 کیلوگرم بار مجاز است.

فریبا جعفری
نویسنده
من فریبا جعفری، لیسانس مهندس مواد دارم و عاشق نوشتن، سفر و طبیعت هستم به شخصه معتقدم بدون کلمات، بدون نوشتن هیچ تاریخچه و مفهومی از بشریت وجود نخواهد داشت.
نویسنده
122
0
- بهترین پیست اسکی تهران؛ راهنمای کامل
- معرفی 8 شهر توریستی گرجستان که نباید از دست بدهید!
- اردیبهشت ۱۴۰۴ کجا بریم؟
- کویر مرنجاب کجاست؟ آغوش گرم خورشید و نجوای شبهای پرستاره
- جادوی کویر مصر اصفهان؛ سرزمین آفتاب و سکوت
- سفر به کویر یزد؛ تلاقی آرامش و زیبایی
- کویر ورزنه کجاست؟ سرزمین شبهای پرستاره
- چه وسایلی را نباید در قطار و اتوبوس حمل کنیم؟ لیست کامل اشیای ممنوعه
مطالب مرتبط
هیچ نظری ثبت نشده است.